- Tarifler
- Etler
- Kümes Hayvanı
- Mantarlı Piliç
Tarif
Mantarlı Piliç
<p>Mantarın tavuk ile uyumu</p>
35 Dakika
2-4 Kişilik
Kümes Hayvanı
Tencere

Paylaş
- 334
- 7
- Kaydet
Mantarlı Piliç Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g. mantar
500 g. tavuk
3 adet domates
20 g. domates salçası
20 g. ayçiçek yağı
15 g. tereyağı
3-4 adet maydanoz
2 g. pulbiber
2 g karabiber
4 g. tuz
Mantarlı Piliç Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk etini küp küp doğrayıp teflon tencereye bir miktar sıvı yağ ile koyun. Etler suyunu salıp iyice pişene kadar kavurun. Kavrulmuş etlere dilimlediğiniz mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Mantarlarda suyunu verip tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin.
- 2Hiç suyu kalmayan tencereye tereyağını ekleyin. Eriyen yağın ardından küp doğradığınız domatesleri ve salçayı da koyup kavurmaya devam edin.
- 3Domatesler de suyunu çekince ince kıydığınız maydanozları ve tuzunu baharatını ekleyip bir iki kere karıştırıp altını kapatın.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



