Tarif

Tavuklu Patlıcan Kebabı

<p>Tavuk ve patlıcanın eşsiz uyumu. Yanında tereyağlı bulgur ve yeşillik salatasıyla, üzerine de kadayıf dolmasıyla tamlanan güzel bir günü sonlandıracağınız sıcak aile ortamlarınızda ve ya davetlerinizde misafirlerinizin yüzündeki tebessümleri net bir şekilde göreceğiniz bir menü.</p>
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kümes Hayvanı
Fırın
Tavuklu Patlıcan Kebabı
Paylaş
  • 347
  • 4
  • Kaydet

Tavuklu Patlıcan Kebabı Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
14 adet patlıcan
500 g tavuk göğsü
3 adet kuru soğan
200 ml su
5 g tuz
15 g pul biber
15 g kekik
10 g kimyon
1/4 demet maydanoz

Tavuklu Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar 2 cm kalınlığında doğranır.
  • Tavular patlıcana oranla bölünür.
  • Soganlar 1/2 cm kalınlığında yarım halka doğranır.
  • Sırasıyla (patlıcan, soğan, tavuk) borcam veya tepsiye dizilir.
  • Tavaya biraz sıvı yağ alınır, yağ kızınca salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar ilave edilir. Üzerine su ilave edilir ve kaynayınca kebabın üzerine gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırına sürülür ve pişmeye bırakılır.
  • Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilerek servise sunulur.

Tavuklu Patlıcan Kebabı Püf Noktası

Üzerinin kurumaması için fırın içerisine bir kapta su konulursa daha güzel sonuc alabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
352 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Tavuklu Nachos
15 Dakika
2-4 Kişilik
379 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Soslu Izgara Tavuk
35 Dakika
4-6 Kişilik
229 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.