- Tarifler
- Etler
- Kümes Hayvanı
- Tavuklu Patlıcan Kebabı
Tarif
Tavuklu Patlıcan Kebabı
<p>Tavuk ve patlıcanın eşsiz uyumu. Yanında tereyağlı bulgur ve yeşillik salatasıyla, üzerine de kadayıf dolmasıyla tamlanan güzel bir günü sonlandıracağınız sıcak aile ortamlarınızda ve ya davetlerinizde misafirlerinizin yüzündeki tebessümleri net bir şekilde göreceğiniz bir menü.</p>
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kümes Hayvanı
Fırın

Paylaş
- 347
- 4
- Kaydet
Tavuklu Patlıcan Kebabı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
14 adet patlıcan
500 g tavuk göğsü
3 adet kuru soğan
200 ml su
5 g tuz
15 g pul biber
15 g kekik
10 g kimyon
1/4 demet maydanoz
Tavuklu Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlar 2 cm kalınlığında doğranır.
- 2Tavular patlıcana oranla bölünür.
- 3Soganlar 1/2 cm kalınlığında yarım halka doğranır.
- 4Sırasıyla (patlıcan, soğan, tavuk) borcam veya tepsiye dizilir.
- 5Tavaya biraz sıvı yağ alınır, yağ kızınca salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar ilave edilir. Üzerine su ilave edilir ve kaynayınca kebabın üzerine gezdirilir.
- 6Önceden ısıtılmış fırına sürülür ve pişmeye bırakılır.
- 7Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilerek servise sunulur.
Tavuklu Patlıcan Kebabı Püf Noktası
Üzerinin kurumaması için fırın içerisine bir kapta su konulursa daha güzel sonuc alabilirsiniz.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



