Tarif

Piliç Kievski

<p>Geleneksel bir Rus Yemeği Kievski</p>
90 Dakika
1 Kişilik
Kümes Hayvanı
Tava
Piliç Kievski
Paylaş
  • 370
  • 11
  • Kaydet

Piliç Kievski Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet tavuk göğsü(derisi alınmış)
5 dal fesleğen
3 dal maydanoz
1 diş sarımsak
100 g un
100 g galeta unu
2 adet yumurta(çırpılmış)
250 ml ayçiçek yağı
1 adet patates
10 g kuru tarhun otu
10 ml zeytin yağı
100 g Pınar Tereyağı
1 dal yeşil soğan
5 ml limon suyu

Piliç Kievski Nasıl Yapılır?

  • - Derisi alınmış Tavuk göğsünü döverek yarım cm kalınlığında açın.
  • - Bir kapta dövülmüş sarımsak, bir tutam tuz ve ince kıyılmış fesleğen ile maydonozu karıştırın.
  • - Soğuk tereyağı ile ovarak karışımı top haline getirin.
  • Karışım haline gelen soğuk tereyağını, dövülmüş tavuk göğsünün arasına koyun ve bohça şeklinde kapatın.(burada çorba kasesinden yardım alınabilir) Sıkıca strece sarın ve sertleşmesi şeklini kaybetmemesi için 30 dk buzlukta bekletin.
  • - Diğer bir tarafta paneleme işlemi için un, yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlayın. Yumurtanın içerisine paneye lezzet vermesi için biraz tuz, karabiber ve kırmızı toz biber atın.
  • - Buzluktan çıkarttığınız sarılmış tavuk göğsünü her tarafını kaplayacak şekilde önce una, sonra yine her tarafını kaplayacak şekilde yumurtaya, en son olarak da yine her tarafını kaplayacak şekilde galeta ununa bulayın.
  • Ayçiçek yağında kızartın.
  • garnitürü için ise, patatesi haşlayın. Yemeklik şeklinde doğrayın. Lezzet vermesi için kuru tarhun otu, zeytin yağı, yeşil soğan, ,limon suyu ve biraz tuz ile harmanlayın.

Piliç Kievski Püf Noktası

Tavuk göğsünün iç kısmının da pişmesi için ayçiçek yağını çok yüksek derecelere çıkarmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

LeventDemirçakmak
LeventDemirçakmak
Öğretim Görevlisi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fesleğenli Tavuk Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
473 Görüntüleme
Tavuklu Patlıcan Kebabı
35 Dakika
4-6 Kişilik
346 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mantarlı Piliç
35 Dakika
2-4 Kişilik
333 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.