- Tarifler
- Etler
- Kümes Hayvanı
- Piliç Kievski
Tarif
Piliç Kievski
<p>Geleneksel bir Rus Yemeği Kievski</p>
90 Dakika
1 Kişilik
Kümes Hayvanı
Tava

Paylaş
- 370
- 11
- Kaydet
Piliç Kievski Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet tavuk göğsü(derisi alınmış)
5 dal fesleğen
3 dal maydanoz
1 diş sarımsak
100 g un
100 g galeta unu
2 adet yumurta(çırpılmış)
250 ml ayçiçek yağı
1 adet patates
10 g kuru tarhun otu
10 ml zeytin yağı
100 g Pınar Tereyağı
1 dal yeşil soğan
5 ml limon suyu
Piliç Kievski Nasıl Yapılır?
- 1- Derisi alınmış Tavuk göğsünü döverek yarım cm kalınlığında açın.
- 2- Bir kapta dövülmüş sarımsak, bir tutam tuz ve ince kıyılmış fesleğen ile maydonozu karıştırın.
- 3- Soğuk tereyağı ile ovarak karışımı top haline getirin.
- 4Karışım haline gelen soğuk tereyağını, dövülmüş tavuk göğsünün arasına koyun ve bohça şeklinde kapatın.(burada çorba kasesinden yardım alınabilir) Sıkıca strece sarın ve sertleşmesi şeklini kaybetmemesi için 30 dk buzlukta bekletin.
- 5- Diğer bir tarafta paneleme işlemi için un, yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlayın. Yumurtanın içerisine paneye lezzet vermesi için biraz tuz, karabiber ve kırmızı toz biber atın.
- 6- Buzluktan çıkarttığınız sarılmış tavuk göğsünü her tarafını kaplayacak şekilde önce una, sonra yine her tarafını kaplayacak şekilde yumurtaya, en son olarak da yine her tarafını kaplayacak şekilde galeta ununa bulayın.
- 7Ayçiçek yağında kızartın.
- 8garnitürü için ise, patatesi haşlayın. Yemeklik şeklinde doğrayın. Lezzet vermesi için kuru tarhun otu, zeytin yağı, yeşil soğan, ,limon suyu ve biraz tuz ile harmanlayın.
Piliç Kievski Püf Noktası
Tavuk göğsünün iç kısmının da pişmesi için ayçiçek yağını çok yüksek derecelere çıkarmayın!
LeventDemirçakmak
Öğretim Görevlisi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



