Tarif

Fırında Hindi Dolması

<p>Tüm yıl konuşulacak enfes tarif.</p>
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kümes Hayvanı
Fırın
Fırında Hindi Dolması
Paylaş
  • 430
  • 6
  • Kaydet

Fırında Hindi Dolması Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük hindi
100 g süt
1/2 adet limon
10 g biber salçası
4-5 g zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
1-2 g tuz
1-2 g karabiber
2 g soğan
250 g baldo pirinç
300 g hindi veya tavuk ciğeri
25 g dolmalık fıstık
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1/4 demet kıyılmış dereotu
12-14 g tereyağı
4-5 g ayçiçek yağı
1/2 adet limon
1 g yenibahar
1 g karabiber
6 adet elma
6 adet soğan
6 adet armut
12 adet kuru incir

Fırında Hindi Dolması Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hindiyi önce limon ile iyice ovun.
  • Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayın.
  • Buzdolabında 3-4 saat marine edin. Baldo pirinci yıkayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin.
  • Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun.
  • Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edin.
  • Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin.
  • Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. (Pilavın az pişmesi önemli.)
  • Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin.
  • Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin.
  • Garnitür meyvelerinin kabuklarını soyup hindi ile birlikte fırın kabına alın.
  • Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın.
  • Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün.
  • Yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat pişirin.
  • Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
  • Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
  • Yemek servise hazır!

Fırında Hindi Dolması Püf Noktası

Pilav, hindinin içinde de pişmeye devam edeceği için, önceden az pişmiş olması önemlidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
Celebrity Chef - Yazar
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Kremalı Mantarlı Mısırlı Tavuk Sote
543 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Renkli Biberli Piliç Sote
30 Dakika
4-6 Kişilik
238 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fesleğenli Tavuk Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
473 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.