- Tarifler
- Etler
- Kümes Hayvanı
- Fırında Hindi Dolması
Tarif
Fırında Hindi Dolması
<p>Tüm yıl konuşulacak enfes tarif.</p>
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kümes Hayvanı
Fırın

Paylaş
- 430
- 6
- Kaydet
Fırında Hindi Dolması Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet büyük hindi
100 g süt
1/2 adet limon
10 g biber salçası
4-5 g zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
1-2 g tuz
1-2 g karabiber
2 g soğan
250 g baldo pirinç
300 g hindi veya tavuk ciğeri
25 g dolmalık fıstık
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1/4 demet kıyılmış dereotu
12-14 g tereyağı
4-5 g ayçiçek yağı
1/2 adet limon
1 g yenibahar
1 g karabiber
6 adet elma
6 adet soğan
6 adet armut
12 adet kuru incir
Fırında Hindi Dolması Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hindiyi önce limon ile iyice ovun.
- 2Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayın.
- 3Buzdolabında 3-4 saat marine edin. Baldo pirinci yıkayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin.
- 4Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın.
- 5Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun.
- 6Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edin.
- 7Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin.
- 8Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. (Pilavın az pişmesi önemli.)
- 9Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin.
- 10Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin.
- 11Garnitür meyvelerinin kabuklarını soyup hindi ile birlikte fırın kabına alın.
- 12Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın.
- 13Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün.
- 14Yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
- 15Önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat pişirin.
- 16Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
- 17Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
- 18Yemek servise hazır!
Fırında Hindi Dolması Püf Noktası
Pilav, hindinin içinde de pişmeye devam edeceği için, önceden az pişmiş olması önemlidir.
Rafet İnce
Celebrity Chef - Yazar
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



