Tarif

Tarhana

<p>Anadolı mutfağınız mis kokulu şifalı çorbası tarhana tarifidir.</p>
150 Dakika
10-12 Kişilik
Çorbalar
Pişirilmez
Tarhana
Paylaş
  • 529
  • 1
  • Kaydet

Tarhana Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kilo kırmızıbiber
1 kilo domates
1 kilo soğan (orta boy)
1 kilo Pınar yoğurt
Pınar
1/2 kilo haşlanmış nohut
1 demet tarhana otu
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
5 diş sarımsak
4-4,5 kilo un

Tarhana Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates, soğan, sarımsak ve biberleri irice doğrayın. En alta domates, üstüne soğan, biber ve sarımsak gelecek şekilde düdüklü tencereye dizin.
  • Üzerine 2 su bardağı su ilave edin, en son naneyi ve tarhana otunu ilave ettikten sonra kapağı kapatıp yaklaşık 30 dakika kadar haşlayın. Bu süre, kullanmış olduğunuz düdüklü tencerenin modeline göre değişkenlik gösterebilir ama aşağı yukarı bu civarlarda olacaktır.
  • Düdüklü tencereniz yoksa da normal tencerede, malzemeler iyice yumuşayana kadar kaynatın. Bu işlem bittikten sonra tencereden tarhana otunu çıkarın, kalan malzemenin suyunu süzün ve suyu da ayrı bir kaba koyun.
  • Tencerede kalan malzemeleri blenderdan geçirin ve ılıyana kadar bekleyin. Ilıdığında kıvamı koyulaştıysa ayırdığınız sudan ekleyebilirsiniz. Bir yandan nohutları da blenderdan geçirip ezin. Diğer karışım hazır olunca da nohutları ve yoğurdu da katın ve esas işleme geçin.
  • Azar azar un ekleyerek hamur haline getirin ve yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı ele yapışan bir kıvamda olacak, o hale gelince bırakın. Sonrasında derin bir kaba koyun, üzerini örtüyle kapatın ve 10 günlük bir mayalanma süresine bırakın.
  • Üçüncü güne gelene kadar üstünü hiç açmayın ancak o günden sonra sık sık kontrol edin ve kabardıysa un ilavesi yapmadan yoğurun, kabarmadıysa günde en fazla 1 avuç un ekleyerek yoğurun.
  • 10 günün sonunda hamurdan bir parça alın ve ufalanıyor mu diye bakın. Eğer cevabınız evetse parça parça robot ya da rondoya koyup un kıvamına gelene kadar ufalayın.
  • Bu işlem de bittikten sonra tarhanayı bir örtü üzerine yayıp kurutun. Tamamen kuruduğunda kavanozlara koyup dilediğiniz an kullanabilirsiniz.
  • Gördüğünüz gibi tarhana yapmak, mayalanma sürecinden dolayı uzun ama zor değil. Üstelik katkısız, doğal ve sizin elinizden çıktığı için lezzetli de olacaktır. Mutlaka deneyin ve afiyetle tüketin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorbalar

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Fesleğenli Tavuk Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
274 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Soğuk Dövme Çorbası
10 Dakika
2-4 Kişilik
287 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
326 Görüntüleme

Yorumlar (2)

Mücahit Milcan
· 09.10.2018

Öncelikle kolay gelsin ben Tarhananın ana vatanıolan maraştan yazıyorum. Tarhana yavuz Sultan Selim dönemine uzandığı söylenir ve burada toz şeklinde olduğu gibi cips şeklinde de yapılır, fırında yenir çok çeşidi vardır sizleri gerçek Tarhana ile buluşturmak isterim eğer sizde isterseniz tabi ki. Tarhana siz ustaların elinde daha farklı bir tad alabilir.

Mücahit Milcan
· 09.10.2018

Eğer bir adres verirseniz size kargo ile yollayabilirim,