- Tarifler
- Etler
- Kümes Hayvanı
- Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları
Tarif
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları
<p>Zincir tavuk restoranlarında bulabileceğiniz çıtır tavuk kanatlarını artık evinizde hazırlayabilirsiniz.</p>
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kümes Hayvanı
Kızartma

Paylaş
- 344
- 19
- Kaydet
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg tavuk kanadı
1/2 paket kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı
12 g tuz
8 g tatlı toz kırmızı biber
4 g acı toz kırmızı biber
4 g toz sarımsak
4 g soğan tozu
4 g toz beyaz biber
500 g un
2 l ayçiçek yağı
60 g ketçap
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?
- 1Baharatları karıştırın Yarısı ile tavuk kanatlarını baharatlayın.
- 2Kalan baharat ile unu karıştırın.
- 3Ayran, yumurta beyazı, ekşi krema ve kabartma tozunu bir mayonez tenceresinde karıştırın.
- 4Baharatlanmış tavukları bu karışıma ilave edin ve karıştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
- 5Tavukların yarısını sosun içinden süzdürmeden alın ve baharatlı unun içine alıp una gömün. 2 dakika bekletin.
- 6Yağı 165 dereceye ısıtın. Tavukları unun içinden alın ve yağa ilave edin. Yaklaşık 8 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- 7Aynı işlemi kalan tavuklar için de uygulayın.
- 8Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağı süzdürün ve servis edin.
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Püf Noktası
- Tarifte kullanılan baharat miktar ve çeşidini arzunuza göre değiştirebilirsiniz.- Ürünlerin iç kısmının piştiğine emin olun. Ürünleri en az 7-8 dakika pişirmeniz gerekmektedir.- Baharatların ve marinenin tavuğun içine de işlemesini istiyorsanız tavukları bir iğne yardımıyla delebilirsiniz.
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



