Tarif

Renkli Biberli Piliç Sote

<p>Sofranızı renklendirin</p>
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kümes Hayvanı
Tencere
Paylaş
  • 239
  • 2
  • Kaydet

Renkli Biberli Piliç Sote Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g. tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
2 adet taze kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
1/2 Paket Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 g. karabiber
2 g. toz kırmızı biber
2 g. kekik
2 g tuz
8 g. Pınar Tereyağı
Pınar
8 g. zeytinyağı

Renkli Biberli Piliç Sote Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, üzerine çok az karabiber, kırmızıbiber, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirilerek harmanlayın ve sebzeler hazırlanana kadar 15 dk dolapta dinlendirin.
  • Bu arada kuru soğanı küp küp yemeklik doğrayın. Biberleri istenilen ölçüde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanlar yarım kaşık tereyağı ve bir kaşık zeytinyağı ile hafif pembeleştirin.
  • Sarımsağı da ilave edilip biraz çevrin ve tavuk etleri eklenerek harlı ateşte tavuk etlerimiz pembeleşene kadar sık sık çevirerek veya tava sürekli sallanarak sotelenmelerini sağlayın.
  • Biberler ekleyip onların da hafif pişmesini sağlayın. Bu arada harlı ateşte pişirmeye devam edin.
  • Tuzunu karabiber ve kırmızı biberini damak zevkimize göre ayarlayıp yarım paket (100 gr) kremayı da ilave edip biraz daha çevirin kekiğini de ekleyip altını kapatın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mantarlı Piliç
35 Dakika
2-4 Kişilik
335 Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
Celebrity Chef - Yazar
Fırında Hindi Dolması
70 Dakika
4-6 Kişilik
431 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fesleğenli Tavuk Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
475 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.