- Tarifler
- Etler
- Kümes Hayvanı
- Renkli Biberli Piliç Sote
Tarif
Renkli Biberli Piliç Sote
<p>Sofranızı renklendirin</p>
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kümes Hayvanı
Tencere
Paylaş
- 239
- 2
- Kaydet
Renkli Biberli Piliç Sote Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g. tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
2 adet taze kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
2 g. karabiber
2 g. toz kırmızı biber
2 g. kekik
2 g tuz
8 g. zeytinyağı
Renkli Biberli Piliç Sote Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, üzerine çok az karabiber, kırmızıbiber, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirilerek harmanlayın ve sebzeler hazırlanana kadar 15 dk dolapta dinlendirin.
- 2Bu arada kuru soğanı küp küp yemeklik doğrayın. Biberleri istenilen ölçüde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.
- 3Yemeklik doğradığınız soğanlar yarım kaşık tereyağı ve bir kaşık zeytinyağı ile hafif pembeleştirin.
- 4Sarımsağı da ilave edilip biraz çevrin ve tavuk etleri eklenerek harlı ateşte tavuk etlerimiz pembeleşene kadar sık sık çevirerek veya tava sürekli sallanarak sotelenmelerini sağlayın.
- 5Biberler ekleyip onların da hafif pişmesini sağlayın. Bu arada harlı ateşte pişirmeye devam edin.
- 6Tuzunu karabiber ve kırmızı biberini damak zevkimize göre ayarlayıp yarım paket (100 gr) kremayı da ilave edip biraz daha çevirin kekiğini de ekleyip altını kapatın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





