Ezgi Balcı
Ezgi Balcı
Pasta şefi

Hakkında

Pastacılık ve pasta süsleme sanatı en sevdiğimdir 🍰 Chupa chups cake jelly-o jujubes lollipop chocolate. Tart halvah tootsie roll liquorice chocolate bar dragée soufflé. Fruitcake bonbon jelly-o cotton candy tiramisu sugar plum gummies. Powder fruitcake ice cream cupcake cupcake sweet wafer carrot cake marshmallow.Marzipan bear claw sugar plum donut. Gingerbread caramels chupa chups liquorice marzipan jujubes. Topping croissant sweet halvah I love. Lollipop macaroon pudding gingerbread.


İş Deneyimleri

Atolye - ŞefAralık 2010
Kısık Ateş - Pasta Şef YardımcısıOcak 2018
Kısık Ateş - Pasta ŞefiOcak 2019

Okul Bilgileri

Acıbadem Üniversitesi - GastronomiOcak 2016
Ezgi Balcı
Ezgi Balcı
Pasta şefi
4 yıl önce
Ezgi Balcı
Ezgi Balcı
Pasta şefi
5 yıl önce

🍵 Yer Elması Çorbası

Biz bugün sizler için yeni menümüzün sağlık mucizesi yer elması çorbasını seçtik. Yer elması çorbası nasıl yapılır?

📋 Malzemeler:

  • 30 ml zeytinyağı

  • 30 g kuru soğan

  • 150 g patates

  • 500 g yer elması

  • 1.5 l su

  • 5 g tuz

  • 4 g beyaz biber

    🍽 Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğan ve patatesleri 5 dk. soteleyin.
  2. Kabukları ince bir şekilde soyulmuş olan yer elmalarını ve 1.5 lt suyu ilave edip 30 dk. pişmeye bırakın.
  3. Ardından tuz ve beyaz biber ile tatlandırın.
  4. Çorbanızı rondodan geçirerek homojen bir kıvam almasını sağlayın.
  5. Servis ederken üzerine fırınlanmış minik balkabağı ve biberiye yağı ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
user feed images
Ezgi Balcı
Ezgi Balcı
Pasta şefi
5 yıl önce

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident.

Ezgi Balcı
Ezgi Balcı
Pasta şefi
5 yıl önce

deneme

user feed images
Ezgi Balcı
Ezgi Balcı
Pasta şefi
5 yıl önce

ÇİLEKLİ MAGNOLİA 🍓

MALZEMELER 📜

  • 3,5 şu bardağı süt
  • 1 şu bardağından biraz az şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 500 gr çilek
  • 1 paket bebe bisküvisi

YAPILIŞI 💠

  • Muhallebi için süt, şeker, un, nişasta, yumurta, vanilyayı sürekli çırparak pişirelim.
  • Muhallebi piştikten sonra soğumaya bırakalım. Ocaktan indirdikten sonra çırpmaya devam edelim ki topaklanma olmasın.
  • Bebe bisküvilerini rondodan geçirelim.
  • Çilekleri doğrayalım.
  • Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip karıştıralım.
  • Sırasıyla cuplara bisküvi+muhallebi koyalım.
  • İşlem bittikten sonra buz dolabında dinlendirip servis edelim.

AFİYET OLSUN 🙃

Ezgi Balcı
Ezgi Balcı
Pasta şefi
6 yıl önce

Aa

Ezgi Balcı
Ezgi Balcı
Pasta şefi
6 yıl önce

Aaa

Ezgi Balcı
Ezgi Balcı
Pasta şefi
6 yıl önce

Aa