- Tarifler
- Zeytinyağlılar ve Mezeler
- Zeytinyağlı Ot Çeşitleri
Tarif
Zeytinyağlı Ot Çeşitleri
<p>Otların lezzetli dünyası</p>
60 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlılar ve Mezeler
Tencere

Paylaş
- 334
- 4
- Kaydet
Zeytinyağlı Ot Çeşitleri Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet deniz börülcesi
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/2 adet limon
2 l su
1 g. tuz
5 g. karabiber
1 kg ebegümeci
200 g. rende havuç
2 diş sarımsak
200 g. domates
50 ml zeytinyağı
100 g. kuru soğan
20 g. tuz
1 g. karabiber
20 g. toz şeker
1 adet limon
1 kg labada (ayıklanmış)
200 g. kırmızı soğan
20 g. toz şeker
Zeytinyağlı Ot Çeşitleri Nasıl Yapılır?
- 1Deniz börülcelerini yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın. Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve buzlu suyun içine atın. Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın. Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.
- 2100 ml zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Arından ebegümeciyi ekleyin. Tuz, biber ve şekeri koyun 15 dakika pişirdikten sonra havucu, hazırlamış olduğunuz domatesi ve kalan zeytinyağını da ekleyip servis edin
- 3Yayvan bir tencerede bir miktar zeytinyağıyla beraber soğan ve sarımsakları kavurun. Labadaları ekledikten sonra 10 dakika pişirin. Tuz, biber ve şekerle beraber kalan zeytinyağını ekleyin, soğumaya bırakın.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlılar ve Mezeler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



