Tarif

Zeytinyağlı Ot Çeşitleri

<p>Otların lezzetli dünyası</p>
60 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlılar ve Mezeler
Tencere
Zeytinyağlı Ot Çeşitleri
Paylaş
  • 334
  • 4
  • Kaydet

Zeytinyağlı Ot Çeşitleri Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet deniz börülcesi
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/2 adet limon
2 l su
1 g. tuz
5 g. karabiber
1 kg ebegümeci
200 g. rende havuç
2 diş sarımsak
200 g. domates
50 ml zeytinyağı
100 g. kuru soğan
20 g. tuz
1 g. karabiber
20 g. toz şeker
1 adet limon
1 kg labada (ayıklanmış)
200 g. kırmızı soğan
20 g. toz şeker

Zeytinyağlı Ot Çeşitleri Nasıl Yapılır?

  • Deniz börülcelerini yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın. Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve buzlu suyun içine atın. Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın. Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.
  • 100 ml zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Arından ebegümeciyi ekleyin. Tuz, biber ve şekeri koyun 15 dakika pişirdikten sonra havucu, hazırlamış olduğunuz domatesi ve kalan zeytinyağını da ekleyip servis edin
  • Yayvan bir tencerede bir miktar zeytinyağıyla beraber soğan ve sarımsakları kavurun. Labadaları ekledikten sonra 10 dakika pişirin. Tuz, biber ve şekerle beraber kalan zeytinyağını ekleyin, soğumaya bırakın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlılar ve Mezeler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
303 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
2-4 Kişilik
310 Görüntüleme
Zeytinyağlı Enginar
45 Dakika
2-4 Kişilik
310 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.