- Tarifler
- Zeytinyağlılar ve Mezeler
- Domates Dolmaları
Tarif
Domates Dolmaları
<p>Göz alıcı ve lezzetli Domates Dolmaları tarifi.</p>
10 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlılar ve Mezeler
Fırın

Paylaş
- 423
- 1
- Kaydet
Domates Dolmaları Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet kiraz domates
1-2 dal kıyılmış maydanoz, frenk soğanı, taze kekik
40 g (4 yemek kaşığı) ekmek kırıntısı
1-2 g kaya tuzu
Domates Dolmaları Nasıl Yapılır?
- 1İlk önce domateslerin ortadan ikiye kesin ve bir çay kaşığı yardımı ile içlerini çıkarın.
- 2Domatesleri tuzlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- 3180 °C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkarın.
- 4Domateslerin piştiği esnada Pınar Ekşi Krema, Pınar Beyaz, kıyılmış taze baharatlar ve ekmek kırıntılarının yarısını ilave edin.
- 5Az pişmiş, suyunu kaybeden domateslerin içini bu harç ile doldurup üzerlerine kalan ekmek kırıntılarını serpip tekrar fırına verin.
- 6Yaklaşık 15 dakika sonra hazır olan domatesleri servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlılar ve Mezeler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



