- Tarifler
- Zeytinyağlılar ve Mezeler
- Patlıcanlı Meze
Tarif
Patlıcanlı Meze
<p>Sofralarınıza lezzet katacak pratik bir patlıcanlı meze tarifi</p>
15 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlılar ve Mezeler
Soğuk

Paylaş
- 311
- 9
- Kaydet
Patlıcanlı Meze Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet patlıcan
12 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
5-6 g (1 tatlı kaşığı) tahin
5-6 g (1 tatlı kaşığı) tuz
20-24 g (2 yemek kaşığı) zeytinyağı
5-6 g (1 tatlı kaşığı) kuru nane
5-6 g (1 tatlı kaşığı) pul biber
Patlıcanlı Meze Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları ve biberleri yıkayın ve közleme esnasında patlıcanların patlamaması için kürdanla delin.
- 2Közlediğiniz sebzelerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın.
- 3Ayrı bir kasenin içine Pınar Ekşi Krema’yı koyup Pınar Mayonez ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip tuzunu atın.
- 4Son olarak tahini eklediğiniz karışımı bir kez daha karıştırıp közlenmiş sebzeleri ekleyin.
- 5Üstüne iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip üzerine pul biberi ve kuru naneyi serpin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlılar ve Mezeler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



