Tarif

Patlıcanlı Meze

<p>Sofralarınıza lezzet katacak pratik bir patlıcanlı meze tarifi</p>
15 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlılar ve Mezeler
Soğuk
Patlıcanlı Meze
Paylaş
  • 311
  • 9
  • Kaydet

Patlıcanlı Meze Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100-120 g (1 su bardağı) Pınar Ekşi Krema
Pınar
4 adet patlıcan
12 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
20-24 g (2 yemek kaşığı) Pınar Mayonez
Pınar
5-6 g (1 tatlı kaşığı) tahin
5-6 g (1 tatlı kaşığı) tuz
20-24 g (2 yemek kaşığı) zeytinyağı
5-6 g (1 tatlı kaşığı) kuru nane
5-6 g (1 tatlı kaşığı) pul biber

Patlıcanlı Meze Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ve biberleri yıkayın ve közleme esnasında patlıcanların patlamaması için kürdanla delin.
  • Közlediğiniz sebzelerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın.
  • Ayrı bir kasenin içine Pınar Ekşi Krema’yı koyup Pınar Mayonez ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip tuzunu atın.
  • Son olarak tahini eklediğiniz karışımı bir kez daha karıştırıp közlenmiş sebzeleri ekleyin.
  • Üstüne iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip üzerine pul biberi ve kuru naneyi serpin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlılar ve Mezeler

Zeytinyağlı Enginar
45 Dakika
2-4 Kişilik
312 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Brokoli Graten
40 Dakika
2-4 Kişilik
366 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Ot Çeşitleri
60 Dakika
6-8 Kişilik
335 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.