- Tarifler
- Pilavlar ve Rissottolar
- Şah Pilavı
Tarif
Şah Pilavı
Azerbaycan mutfağının vazgeçilmez tarifi: Şah Pilavı
150 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Tencere
Paylaş
- 659
- 8
- Kaydet
Şah Pilavı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g kestane
5 g tuz
5 g karabiber
100 g kuru üzüm
Şah Pilavı Nasıl Yapılır?
- 1İç harcı için kuzu etleri kuşbaşı doğranıp haşlanır.
- 2Soğanlar jülyen doğranıp, önceden pişirilen et ile harmanlanır.
- 3Erik, kayısı, kuru üzüm, kestane, zerdeçal, tuz,ve karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.
- 4Basmati pirinç tuzlu suda 2 saat bekletilir.
- 5Basmati pirinç, süzülüp eritilmiş tereyağında yağlandırdıktan sonra, kaynamış suda demlenen safran ile karıştırılır ve tuz eklenir.
- 6Kapatma aşaması için lavaşlar tencereye göre ayarlayıp kesilir ve pilavın bir kısmı lavaşların dizildiği tencereye yerleştirilir.
- 7Tencerenin ortasına bir çukur oluşturulup etler ve eşit miktarda gelecek şekilde kuru meyveler yerleştirilir. Üzerini örtecek kadar pilav eklenir ve lavaşlar kapatılır.
- 8180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
- 9Üzerine kuru meyveler sotelenip eklenir.
Göz At
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?




