- Tarifler
- Pilavlar ve Rissottolar
- Deniz Mahsüllü Risotto
Tarif
Deniz Mahsüllü Risotto
<p>Dostlar ile bol sohbetli akşamların menüsü olabilecek bir tarif Deniz Mahsüllü Risotto</p>
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Tencere

Paylaş
- 427
- 0
- Kaydet
Deniz Mahsüllü Risotto Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Arbario (Risotto) pirinci
3 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
500 ml sebze suyu
40 g toz parmesan peyniri
2 g tuz
2 g karabiber
Deniz Mahsüllü Risotto Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede zeytinyağı ileküçük küçük doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin, sarımsak ve pirinçleri ilave edin.
- 22 dakika kadar pirinçleri kavurun ve kaynayan sebze suyundan azar azar pirince ekleyin.
- 3Pirinç her seferinde suyunu çektiğinde, üzerine sebze suyuilave edin.
- 4Ayrı bir tavada kalamar ve karidesi tuz ve karabiber ile soteleyin. Pirinçlerin yumuşamasına yakın kalamar ve karidesi ekleyin.
- 5Son olarak tereyağ ve toz permasını ilave edip, risottoyu lezzetlendirin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilavlar ve Rissottolar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



