- Tarifler
- Pilavlar ve Rissottolar
- Arpa Şehriyeli Pilav
Tarif
Arpa Şehriyeli Pilav
<p>Geleneksel sofraların daimi lezzeti Arpa Şehriyeli Pilav tarifidir.</p>
45 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Tencere

Paylaş
- 462
- 0
- Kaydet
Arpa Şehriyeli Pilav Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kabak
2 adet domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
20 ml zeytinyağ
200 g arpa şehriye
550 ml su
5 g tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır?
- 1Kabak ve domatesleri yıkayın, çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın.
- 2Sarımsağı ince ince kesin, orta ateşteki bir tencereye soğanı sarımsağı domatesleri ve kabakları ekleyin, zeytinyağı ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte su ilave etmeden kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- 3Ardından tencerenin içine arpa şehriyeyi ve 1 zeytinyağı ekleyip, kavurun ve bir miktar tuz ve sıcak suyu ilave edin.
- 4Şehriye suyunu çekince ocaktan alın ve dinlendirin, ayrı bir tavada Pınar gurme sucuklarıpişirin pişen kabakları ve sucukları pilava ekleyip karıştırın.
- 5Sıcak servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilavlar ve Rissottolar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



