- Tarifler
- Pilavlar ve Rissottolar
- Bulgur Pilavı
Tarif
Bulgur Pilavı
<p>Geleneksel sofralarımızın hem sağlıklı hem besleyici ikramı Bulgur Pilavı tarifidir.</p>
45 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Tencere

Paylaş
- 387
- 2
- Kaydet
Bulgur Pilavı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 g zeytinyağ
1 gr soğan
1 adet Sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates
750 ml su
300 g pilavlık bulgur
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın.
- 2Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra, küp küp doğrayın.
- 3Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın ve küp şeklinde doğranmış gurme sucukları ilave edin
- 4Sucuklar tam pişmeden soğanı ve sarımsağı ekleyin, 1-2 dakika daha soteleyin.
- 5Domatesleri ilave edin, su ve tuzu ekleyip karışımı kaynatın.
- 6Bulguru ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 7Üzerine kızgın tereyağı gezdirin ve servis yapın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilavlar ve Rissottolar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



