Paylaş
- 342
- 0
- Kaydet
Roka Çorbası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet roka
120 g. Pınar Süt
180 g. sıcak su
1 adet yumurta
2 g. tuz
2 g. karabiber
Roka Çorbası Nasıl Yapılır?
- 1Rokaların sap taraflarını kesip yapraklarını yıkayın ve suyunu süzün. Roka yapraklarını kaynar suda bir dakika civarında bekletip çıkarın ve süzgece koyun.
- 2Tereyağını bir tencerede eriterek rokaya katın. Karıştırarak üzerine sıcak suyu katın.
- 3Tuz, karabiber katıp ara ara karıştırarak orta ateşte pişirin.
- 4Tencereyi ateşten alıp el blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin.
- 5Terbiyesini hazırlamak için yumurtayı bir tabağa kırın. Sütle birlikte güzelce çırparak azar azar tencereye katın ve bir taraftan da karıştın.
- 6Ateşten almadan önce kremasını katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorbalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





