Tarif

Roka Çorbası

<p>Doğasında lezzet var</p>
35 Dakika
4-6 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Paylaş
  • 342
  • 0
  • Kaydet

Roka Çorbası Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet roka
20 g. Pınar Tereyağı
Pınar
120 g. Pınar Süt
180 g. sıcak su
12 g. Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 adet yumurta
2 g. tuz
2 g. karabiber

Roka Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Rokaların sap taraflarını kesip yapraklarını yıkayın ve suyunu süzün. Roka yapraklarını kaynar suda bir dakika civarında bekletip çıkarın ve süzgece koyun.
  • Tereyağını bir tencerede eriterek rokaya katın. Karıştırarak üzerine sıcak suyu katın.
  • Tuz, karabiber katıp ara ara karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Tencereyi ateşten alıp el blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin.
  • Terbiyesini hazırlamak için yumurtayı bir tabağa kırın. Sütle birlikte güzelce çırparak azar azar tencereye katın ve bir taraftan da karıştın.
  • Ateşten almadan önce kremasını katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorbalar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tarhana
150 Dakika
10-12 Kişilik
538 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Borş Çorbası
70 Dakika
2-4 Kişilik
485 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Havuç Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
306 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.