Tarif

Mengen Çorbası

<p>Acılı, iştah açıcı nefis yöresel bir çorba...</p>
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Paylaş
  • 269
  • 1
  • Kaydet

Mengen Çorbası Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
48 g. bulgur
24 g. domates salçası
60 g. Pınar Ekşi Krema
Pınar
6 g. biber salçası
1 adet soğan
24 g. Pınar Tereyağı
Pınar
24 g. un
360 g. et suyu
12 g. tuz
2 g. nane
2 g. pul biber

Mengen Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakın.
  • Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağını alıp ince doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk kavurun.
  • Peşinden unu ilave ederek mis gibi kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavurun.
  • Naneyi, pul biberi, salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açın.
  • Daha sonra et suyunu, diğer tarafta pişirdiğimiz bulguru ve Pınar Ekşi Kremayı içine ekleyip kaynatarak kıvamını ayarlayın.
  • Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın. Servis tabağına dökünce üzerine nane serpebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorbalar

Özgenur Bengisu
Özgenur Bengisu
Fotoğrafçı
Kerevizli Mercimek Çorbası
30 Dakika
6-8 Kişilik
288 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Brokoli Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
429 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Tarhana Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
329 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.