Paylaş
- 269
- 1
- Kaydet
Mengen Çorbası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
48 g. bulgur
24 g. domates salçası
6 g. biber salçası
1 adet soğan
24 g. un
360 g. et suyu
12 g. tuz
2 g. nane
2 g. pul biber
Mengen Çorbası Nasıl Yapılır?
- 1Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakın.
- 2Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağını alıp ince doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk kavurun.
- 3Peşinden unu ilave ederek mis gibi kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavurun.
- 4Naneyi, pul biberi, salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açın.
- 5Daha sonra et suyunu, diğer tarafta pişirdiğimiz bulguru ve Pınar Ekşi Kremayı içine ekleyip kaynatarak kıvamını ayarlayın.
- 6Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın. Servis tabağına dökünce üzerine nane serpebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorbalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





