Paylaş
- 343
- 0
- Kaydet
Toyga Çorbası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g. nohut (önceden ıslanmış)
150 gr buğday (önceden ıslanmış)
180 ml et suyu
8 g. tuz
15 g. un
1 adet yumurta
10 g. nane
10 g. pul biber
1 lt su
Toyga Çorbası Nasıl Yapılır?
- 11 litre suda nohut ve buğdayı haşlayın.
- 2Ekşi krema (süzme yoğurt), yumurta, un ve et suyunu çırpın.
- 3Haşlanan nohut ve buğday suyundan bir kepçe alıp yoğurt terbiyesine ekleyin ve karıştırın. Ardından iki kepçe su ekleyip ısı dengesini kurmaya çalışın.
- 4Daha sonra ısınmış olan yoğurt terbiyesini haşlanmış buğday ve nohuta ekleyin. Tuzunu ekleyip hafif kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırın.
- 5Tereyağını kızdırıp içerisine nane ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine dökün (isteğe göre karıştırabilirsiniz).
Toyga Çorbası Püf Noktası
Çorbaya yoğurdu aşamalı olarak ekleyin. Kesmemesi için yoğurt ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatmayın.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorbalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




