Tarif

Pirinçli İncir Dolması

<p>Pirinçli incir dolması tarifi.</p>
25 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Pirinçli İncir Dolması
Paylaş
  • 359
  • 0
  • Kaydet

Pirinçli İncir Dolması Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet kuru incir
180 g pilavlık pirinç
30 g kuş üzümü
30 g dolmalık fıstık
1 adet yıldız anason
50 g tereyağı
340 g toz şeker
400 ml su
4 adet karanfil
1 adet tarçın
1 adet çubuk tarçın
1 ml limon suyu

Pirinçli İncir Dolması Nasıl Yapılır?

  • Bir gece önceden incirleri bir kap içerisinde yıldız anasonlu karanfilli ve çubuk tarçınlı suda bekletin.
  • Ertesi gün şişmiş olan incirlerin kafa kısımlarını bıçak ile keserek ,içlerini çıkartın.
  • Diğer taraftan hazırladığınız pirinçli harcı içine doldurun.
  • Bir tepsiye dizerek geriye kalan şerbetle birlikte 150 derecede 15 dakika süreyle pişirin.
  • Pirinçli için hazırlanması için bir tencerede bir bardak su ile bir buçuk bardak pirinci haşlayın.
  • Ocağın üstüne tavayı koyun ve içerisine tereyağı ekleyip eritin.
  • Kuş üzümünü ayıklayıp sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra süzün ve tavaya atın.
  • Kuş üzümleri şişinceye kadar pişirin,ardından dolmalık fıstık koyup,pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Diğer tarafta haşlanan pirince ekleyip,hemen geriye kalan şerbeti pişirin.
  • Harcı incirlerin içine doldurun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Mandalina Reçeli
70 Dakika
2-4 Kişilik
372 Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Süzme Saray Aşuresi
90 Dakika
8-10 Kişilik
377 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Sütlü Nuriye
35 Dakika
4-6 Kişilik
314 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.