Paylaş
- 359
- 0
- Kaydet
Pirinçli İncir Dolması Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet kuru incir
180 g pilavlık pirinç
30 g kuş üzümü
30 g dolmalık fıstık
1 adet yıldız anason
50 g tereyağı
340 g toz şeker
400 ml su
4 adet karanfil
1 adet tarçın
1 adet çubuk tarçın
1 ml limon suyu
Pirinçli İncir Dolması Nasıl Yapılır?
- 1Bir gece önceden incirleri bir kap içerisinde yıldız anasonlu karanfilli ve çubuk tarçınlı suda bekletin.
- 2Ertesi gün şişmiş olan incirlerin kafa kısımlarını bıçak ile keserek ,içlerini çıkartın.
- 3Diğer taraftan hazırladığınız pirinçli harcı içine doldurun.
- 4Bir tepsiye dizerek geriye kalan şerbetle birlikte 150 derecede 15 dakika süreyle pişirin.
- 5Pirinçli için hazırlanması için bir tencerede bir bardak su ile bir buçuk bardak pirinci haşlayın.
- 6Ocağın üstüne tavayı koyun ve içerisine tereyağı ekleyip eritin.
- 7Kuş üzümünü ayıklayıp sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra süzün ve tavaya atın.
- 8Kuş üzümleri şişinceye kadar pişirin,ardından dolmalık fıstık koyup,pembeleşinceye kadar kavurun.
- 9Diğer tarafta haşlanan pirince ekleyip,hemen geriye kalan şerbeti pişirin.
- 10Harcı incirlerin içine doldurun.
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




