Paylaş
- 324
- 3
- Kaydet
Fırında Bal Kabağı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg Kabuğu soyulmuş bal kabağı
250 g Şekerş
50 g ceviz içi
75 g Tahin
Fırında Bal Kabağı Nasıl Yapılır?
- 1Kabukları soyulmuş bal kabakları dilimlere ayrılır
- 2Fırın pişirme kabının içerisine koyulur ve üzeri şeker ile örtülür
- 3Fırın kabının üzeri aluminyum folyo ile kapatılır önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirilir
- 4Ardından 30 dakika sonunda alüminyum folyo alınır ve üzeri açık halde 5 dakika daha fırınlanır üzeri karamelize olması için
- 5Fırından çıkarılan bal kabakları sunum için hazırdır ılık veya soğuk servis edilir
- 6Servisi ceviz içlerini rende yardımı ile talaş halinde ve tahin ile yapabiliriz
- 7Afiyet olsun.
Fırında Bal Kabağı Püf Noktası
Bal kabaklarını dilimledikten sonra şeker ilave edip minimum 2-4 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olur
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




