Tarif

Fırında Bal Kabağı

<p>Kış aylarında pazar tezgahlarınıza renk katan enfes bir ürün bal kabağı sizinde mutfaklarınızı renklendirmek için lezzetlitarifi ile sizlerle</p>
45 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Fırın
Fırında Bal Kabağı
Paylaş
  • 324
  • 3
  • Kaydet

Fırında Bal Kabağı Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg Kabuğu soyulmuş bal kabağı
250 g Şekerş
50 g ceviz içi
75 g Tahin

Fırında Bal Kabağı Nasıl Yapılır?

  • Kabukları soyulmuş bal kabakları dilimlere ayrılır
  • Fırın pişirme kabının içerisine koyulur ve üzeri şeker ile örtülür
  • Fırın kabının üzeri aluminyum folyo ile kapatılır önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirilir
  • Ardından 30 dakika sonunda alüminyum folyo alınır ve üzeri açık halde 5 dakika daha fırınlanır üzeri karamelize olması için
  • Fırından çıkarılan bal kabakları sunum için hazırdır ılık veya soğuk servis edilir
  • Servisi ceviz içlerini rende yardımı ile talaş halinde ve tahin ile yapabiliriz
  • Afiyet olsun.

Fırında Bal Kabağı Püf Noktası

Bal kabaklarını dilimledikten sonra şeker ilave edip minimum 2-4 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olur

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Furkan Akça
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Kirazlı Güllaç
20 Dakika
8-10 Kişilik
332 Görüntüleme
Labneli İrmik Muhallebisi
40 Dakika
4-6 Kişilik
344 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Aşure
40 Dakika
6-8 Kişilik
477 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.