Tarif

Paella

<p>Geleneksel İspanyol yemeği</p>
50 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Kısık Ateşte
Paella
Paylaş
  • 324
  • 5
  • Kaydet

Paella Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
40 g zeytinyağı
200 g karides
50 g kırmızı şarap
1 g safran
180 g arborio pirinç
350 g sebze suyu
10 g tuz

Paella Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın.
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Karidesleri ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın. Fazla sularını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
  • Sebze ya da tavuk suyunu kısık ateşte tutun. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
  • Baldo pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tavaya alın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de katıp aralarda karıştırarak pirinçleri kavurun
  • Kırmızı şarap ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin
  • Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırdıktan sonra karidesleri kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin
  • Pilav tenceresine aldığınız karidesleri ve kalan sebze suyunu ekleyin.
  • Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilavlar ve Rissottolar

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Arpa Şehriyeli Pilav
45 Dakika
2-4 Kişilik
461 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Deniz Mahsüllü Risotto
30 Dakika
2-4 Kişilik
426 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
335 Görüntüleme

Yorumlar (1)

Cem Unalan
· 15.08.2018

Süpermiş