Tarif
Paella
<p>Geleneksel İspanyol yemeği</p>
50 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Kısık Ateşte

Paylaş
- 324
- 5
- Kaydet
Paella Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
40 g zeytinyağı
200 g karides
50 g kırmızı şarap
1 g safran
180 g arborio pirinç
350 g sebze suyu
10 g tuz
Paella Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın.
- 2Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Karidesleri ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın. Fazla sularını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
- 3Sebze ya da tavuk suyunu kısık ateşte tutun. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
- 4Baldo pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tavaya alın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de katıp aralarda karıştırarak pirinçleri kavurun
- 5Kırmızı şarap ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin
- 6Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın.
- 7Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırdıktan sonra karidesleri kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin
- 8Pilav tenceresine aldığınız karidesleri ve kalan sebze suyunu ekleyin.
- 9Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?



