Paylaş
- 310
- 0
- Kaydet
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g. tel kadayıf
50 g. ceviz içi
200 g. toz şeker
10 g. vanilya
160 g. un
75 g. toz şanti
30 g. toz antep fıstığı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?
- 1Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
- 2Tereyağı, şeker ve kadayıfları tencereye alın.
- 3Orta ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun.
- 4Cevizleri ekleyip 25 dakika daha kavurun.
- 5Pınar Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın.
- 6Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- 7Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- 8Toz krem şantiyi ilave edin ve mikser ile 5 dakika çırpın.
- 9Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kalıba bastırarak yayın.
- 10Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
- 11En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında bir gece bekletin.
- 12Dilimleyerek üzerine toz antep fıstığı serpip soğuk servis yapın.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Püf Noktası
*İsteğe bağlı olarak muhallebinin içine damla sakızı koyabilirsiniz.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




