Tarif

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

<p>Hafif lezzet</p>
40 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlılar
Soğuk
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Paylaş
  • 310
  • 0
  • Kaydet

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g. tel kadayıf
50 g. Pınar Tereyağı
Pınar
50 g. ceviz içi
200 g. toz şeker
1 lt Pınar Süt
Pınar
10 g. vanilya
160 g. un
75 g. toz şanti
30 g. toz antep fıstığı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
  • Tereyağı, şeker ve kadayıfları tencereye alın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun.
  • Cevizleri ekleyip 25 dakika daha kavurun.
  • Pınar Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın.
  • Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Toz krem şantiyi ilave edin ve mikser ile 5 dakika çırpın.
  • Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kalıba bastırarak yayın.
  • Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
  • En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında bir gece bekletin.
  • Dilimleyerek üzerine toz antep fıstığı serpip soğuk servis yapın.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak muhallebinin içine damla sakızı koyabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Şinasi Özmen
Şinasi Özmen
Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Kabak Tatlısı
30 Dakika
2-4 Kişilik
347 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Kıbrıs Tahanı
10 Dakika
2-4 Kişilik
272 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
306 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.