Paylaş
- 298
- 1
- Kaydet
Tartların Kraliçesi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g un
125 g tereyağı
50 g pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı
30 g su
100 g süt
20 g toz şeker
20 g un
1 adet yumurta
10 g tereyağı
1 kase beyaz çikolata
1 kase bitter çikolata
1 adet muz
Tartların Kraliçesi Nasıl Yapılır?
- 1Tart kalıbını ½ yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın.
- 2Derin bir kaba un koyun.
- 3Unun üzerine tereyağı, su, yumurta sarısı, pudraşekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun.
- 4Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile açın.
- 5Yağladığınız tartkalıbına hamuru yerleştirin.
- 6Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
- 7Pişen tartları fırından çıkarıpsoğumaya bırakın.
- 8İç kreması için;Bir tencereye süt, toz şeker, un ve yumurtayı koyun.
- 9Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
- 10Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve içine beyaz çikolatayı koyup karıştırın.
- 11Çikolatayı harca iyice yedirdikten sonra tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
- 12Hazırlamış olduğunuz harca Pınar Krema ve Pınar Labne ekleyip karıştırın.
- 13Muzu halka şeklinde dilimleyin.
- 14Tartın ortasına hazırladığınız karışımın yarısını sıkın ve muz dilimlerini ekleyin.
- 15Üzerine tekrar karışımdansıkın.
- 16Bitter çikolatayı rendeleyip tartın üzerine ekleyin.
- 17Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




