Paylaş
- 449
- 3
- Kaydet
Creme Brulee Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 paket vanilya
250 g toz şeker
5 adet yumurta
50 g toz şeker
1 adet portakal
9 g buğday nişastası
30 g esmer şeker
Creme Brulee Nasıl Yapılır?
- 1Bir kaseye yumurtaların sarısını ayırın.
- 2İçerisine toz şekerin yarısını ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
- 3Diğer tarafta bir tencereye toz şekerin geri kalanını, sütü, nişastayı, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Ve kaynamaya bırakın.
- 4Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp içerisine ekşi krema ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 5Diğer tarafta çırpılan yumurta sarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice karışması gerekiyor. Karışımın çok sıcak olmaması gerekiyor.
- 6Ocağın altını kapatıp iyice karıştırdıktan sonra fırın kaplarına koyun.
- 7Fırını 140 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Sufle kaplarını da fırın tepsisine dizerek hazır edin.
- 8Crème Brulee yi düşük ısıda uzun sure pişirmeniz gerekir. 6 dakika fırınlayın ve pişip pişmeğini anlamak için sure sonunda hafifçe sallayın. Tatlı krem caramel kıvamında olmalıdır.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




