Paylaş
- 330
- 0
- Kaydet
Mini Alman Pastası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet çilek
1 kg un
1 paket kuru maya
2 adet yumurta
50 g (1 çay bardağı) süt
50 g (1 çay bardağı) toz şeker
50 g su
1-2 g tuz
10-15 g pudra şekeri
Mini Alman Pastası Nasıl Yapılır?
- 1Karıştırma kabına unu alın.
- 2Ortasını havuz şeklinde açarak diğer malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurun.
- 3Hamuru 10 eşit parçaya bölüp fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- 415 dakika tepside mayalandırdıktan sonra 175 derece fırında pişirin.
- 5Pınar Krema’yı derin bir kaba alın.
- 6Mikser yardımıyla katı kıvama gelene kadar çırpın.
- 7Pınar Kremilla’yı ekleyip yavaşça karıştırın.
- 8Alman pastasının ekmekleri soğuduktan sonra yarısının biraz üstünden olacak şekilde kesin.
- 9Aralarına hazırlanan karışımı sıkın.
- 10Üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirin.
- 11Kesilen parça ile kapak yapın.
- 12Pudra şekeri serperek servis yapın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




