Paylaş
- 373
- 0
- Kaydet
Mandalina Reçeli Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg mandalina
510 g toz şeker
yarım adet limon
400 ml su
Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?
- 1Mandalinaları güzelce yıkayın.
- 2Toz şekere suyu ekleyerek kaynatın.
- 3Mandalinaların kabuklarını soymadan bütün olarak şerbete ilave edin.
- 4Şerbetle birlikte mandalinalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- 5Reçel kıvamına gelince limon suyunu üzerinde gezdirin,ocağın altını kapatın.
- 6Ilıyınca kavanoza aktarın
- 7Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.
Mandalina Reçeli Püf Noktası
Reçel henüz sıcak iken kavanoza aktarılmamalı.
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




