Tarif

Parfaits

<p>Serinletici, ahududu dolu bir tatlı, Parfaits tarifi</p>
20 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlılar
Çırpma
Parfaits
Paylaş
  • 327
  • 0
  • Kaydet

Parfaits Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
1150 g şeker
1 kg taze ahududu
30 g tanilya özütü
45 g ahududu reçeli
15 g limon suyu
1 adet gronola
20 g chia tohum
1 adet jelatin

Parfaits Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar ekşi krema ve şekeri orta ısıda karıştırın.
  • Başka bir küçük tencerede jelatini 1/2 fincan soğuk suya koyun ve 5 dakika yumuşamaya bırakın.
  • Jelatini krema karışımına karıştırın.
  • Orta büyüklükte bir kapta jelatinli krema karışımına vanilyayı ekleyin ve altını kapatın.
  • Karışımı yaklaşık 40 dakika yoğurt kıvamına gelinceye kadar soğutun.
  • Ahududu sosu için küçük bir tencerede reçel ve limon suyunu ısıtın.
  • İnce gözlü bir elekten geçirin ve tamamen soğutun.
  • Krema karışımını 6 bardağa dökün.
  • Gronola ve chia tohumu ile kat kat dökmeye devam edin.
  • Sosla kaplayın ve en az 2 saat boyunca soğutun.
  • Sunmadan önce taze ahududularla süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Kuru Meyveli Granola Bar
20 Dakika
2-4 Kişilik
317 Görüntüleme
Şinasi Özmen
Şinasi Özmen
Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Kabak Tatlısı
30 Dakika
2-4 Kişilik
347 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Sütlü Nuriye
35 Dakika
4-6 Kişilik
314 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.