Paylaş
- 327
- 0
- Kaydet
Parfaits Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1150 g şeker
1 kg taze ahududu
30 g tanilya özütü
45 g ahududu reçeli
15 g limon suyu
1 adet gronola
20 g chia tohum
1 adet jelatin
Parfaits Nasıl Yapılır?
- 1Küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar ekşi krema ve şekeri orta ısıda karıştırın.
- 2Başka bir küçük tencerede jelatini 1/2 fincan soğuk suya koyun ve 5 dakika yumuşamaya bırakın.
- 3Jelatini krema karışımına karıştırın.
- 4Orta büyüklükte bir kapta jelatinli krema karışımına vanilyayı ekleyin ve altını kapatın.
- 5Karışımı yaklaşık 40 dakika yoğurt kıvamına gelinceye kadar soğutun.
- 6Ahududu sosu için küçük bir tencerede reçel ve limon suyunu ısıtın.
- 7İnce gözlü bir elekten geçirin ve tamamen soğutun.
- 8Krema karışımını 6 bardağa dökün.
- 9Gronola ve chia tohumu ile kat kat dökmeye devam edin.
- 10Sosla kaplayın ve en az 2 saat boyunca soğutun.
- 11Sunmadan önce taze ahududularla süsleyin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




