Tarif
Klora Sir
<p>Klora sir, hamurdan yapılan, Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz’in bazı bölgeleri, İç Anadolu’nun doğu kesimlerinin yöre mutfağına ait sarmısaklı etsiz bir tür yemektir. Daha çok Sivas, Gümüşhane, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Kayseri ve çevresine has bir yemek türüdür. Bu yemeğin bölgelere göreSarmısaklı Kömbe, Babuko, Klora sir, Zervet ve Zerafet diye çeşitli adları olan bir tariftir.</p>
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi
Fırın

Paylaş
- 798
- 1
- Kaydet
Klora Sir Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
30 g tuz
10 g karbonat
500 ml ılık su
1 kg Pınar Yoğurt
250 g Pınar Terayağ
5 diş sarımsak
Klora Sir Nasıl Yapılır?
- 1Karıştırma kabında un, tuz ve karbonat karıştırılır.
- 2Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur.
- 3Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye alınır.
- 4Bastırılarak yayılır ve hamurun içli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz. Üzeri yağlanarak fırında kızarana kadar pişirilir.
- 5Fırında çıkıncailk sıcaklığı çıkınca üzerindeki sert kabuk kapak gibi kesilerek çıkarılır. içi kaşıkla küçük küçük oyulur ve bıçaklakesilen kabukta küçük küçük doğranır.
- 6Ve doğranan kabuklar daha önce oyulan içlerle karıştırılır. Sonra içine tepeleme kule şeklinde doldurulur.
- 7Sos Yapımı
- 8Sosu için yoğurt biraz sulandırılarak ayran yapılır.
- 9Ezilmiş sarımsak eklenir. ocakta biraz ısıtılarak hamura dökülür.
- 10Sonra tereyağ eritilip iyice kaynatılır ve en ayran dökülmüş hamurun üzerinegezdirerek dökülür. Sonra servis yapılır.
Klora Sir Püf Noktası
Gevrek olması ve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır.
Hasan Ulusoy
Executive sous chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



