Paylaş
- 285
- 10
- Kaydet
Sevgi Katmanları Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
700 g un
40 g yaş maya
100 g Margarin
80 g toz şeker
5 g tuz
2 adet yumurta
100 g fındık ezmesi veya badem
100 g kayısı marmeladı
100 g kuru üzüm
100 g badem veya fındık
Sevgi Katmanları Nasıl Yapılır?
- 11.Fındık ezmesini kayısı marmeladı ile karıştırarak pürüzsüz bir karışım hazırlayın.
- 22.Kıyılmış fındık ile kuru üzümü karışıma ekleyin.
- 33.Hamur için ; unu bir kaba eleyin,ortasını çukurlaştırın içerisine mayayı ve ılık sütü ekeleyerek mayayı eritin.
- 44.Mayanın üzerine un eleyerek bekletin.
- 55.Bir kapta margarini eriterek soğuduktan sonra şeker,tuz ve yumurtayı ekleyip dinlendirdiğiniz hamura karıştırın.
- 66.Hazırladığınız hamuru 20-25 dakika mayalandırın ve 30-40 santim boyutlarında açın.
- 77.Fındıklı karışımı açtığınız hamurun ortasına 8 santim genişliğinde sürün.
- 88.Hamurun kenarlarını sürdüğünüz harca yakın kesin,sağ ve sol şeritlerini üst üste kapatın.Karışımın taşmaması için enen ucunu bastırarak yapıştırın.
- 99.Hazırladığınız pastayı yağladığınız fırın tepsisinin üzerine örterek ,iki misli kabarıncaya kadar bekletin.
- 1010.Üzerine yumurta sarısı sürüp 220 derecede 30 dakika pişirin.
- 1111.Sıcakken üzerine kayısı marmeladı sürerek servise hazırlayın.
Sevgi Katmanları Püf Noktası
Üzerine Sürmek için :
2 adet yumurta
200 gr kayısı marmeladı
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




