Paylaş
- 402
- 2
- Kaydet
Ev Mantısı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
50 ml su
4 g tuz
220 g un
2 diş sarımsak
40 g tereyağ
40 g pul biber
Ev Mantısı Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kaba suyu yumurtayı ve tuzu alıp karıştırın.
- 2Unu azar azar ilave edip, sert bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- 3Hazırladığımız hamuru 20 dakika dinlendirin.
- 4Hamuru açacağınız yere çok az un serpin, hamuru tezgahın üzerine alıp oklava yada merdane yardımıyla kalın bir yufka açın.
- 5Yufkayı mantı yapmak için küçük kareler şeklinde kesin, içi için hamurların ortasına sucukları ekleyin.
- 6Hamurların uçlarını karşılıklı birleştirerek mantıları kapatın.
- 7Tüm mantıları katlama işlemi bittikten sonra büyük boy bir tencereye yeterli miktarda su koyun tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya mantıları dikkatli bir şekilde bırakın.
- 8Yoğurt ve sarımsakları bir kasede karıştırın. Tereyağını bir tavada eritin ve pul biber ekleyip karıştırın.
- 9Mantılar piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile kızdırılmış tereyağı gezdirin ve servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




