Tarif

Ev Mantısı

<p>Geleneksel tatlarımızdan olan Ev Mantısı tarifidir.</p>
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Haşlama
Ev Mantısı
Paylaş
  • 402
  • 2
  • Kaydet

Ev Mantısı Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
50 ml su
4 g tuz
220 g un
2 paket Pınar Gurme Sucuk
Pınar
80 g Pınar Yoğurt
Pınar
2 diş sarımsak
40 g tereyağ
40 g pul biber

Ev Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba suyu yumurtayı ve tuzu alıp karıştırın.
  • Unu azar azar ilave edip, sert bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Hazırladığımız hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Hamuru açacağınız yere çok az un serpin, hamuru tezgahın üzerine alıp oklava yada merdane yardımıyla kalın bir yufka açın.
  • Yufkayı mantı yapmak için küçük kareler şeklinde kesin, içi için hamurların ortasına sucukları ekleyin.
  • Hamurların uçlarını karşılıklı birleştirerek mantıları kapatın.
  • Tüm mantıları katlama işlemi bittikten sonra büyük boy bir tencereye yeterli miktarda su koyun tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya mantıları dikkatli bir şekilde bırakın.
  • Yoğurt ve sarımsakları bir kasede karıştırın. Tereyağını bir tavada eritin ve pul biber ekleyip karıştırın.
  • Mantılar piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile kızdırılmış tereyağı gezdirin ve servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Paçanga Böreği
35 Dakika
4-6 Kişilik
340 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Pınar Labne ve Pastırmalı Pide
266 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek
270 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.