Tarif

Kestane Aşı

<p>Bursa'nın geleneksel lezzeti</p>
60 Dakika
2-4 Kişilik
Etler
Kızartma
Kestane Aşı
Paylaş
  • 306
  • 1
  • Kaydet

Kestane Aşı Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kestane (fırında ön pişirme yapılmış, soyulmuş)
500 g. kuzu kuşbaşı
1 kg Arpacık soğan
50 g. Pınar Terayağı
20 ml zeytinyağı
2 g. zerdeçal
1 lt su
10 g. tuz

Kestane Aşı Nasıl Yapılır?

  • Kestaneler fırında pişirilir ve soyulur.
  • Arpacık soğanlar tereyağında sotelenir.
  • Tencerede kuşbaşı etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Etlerin üzerine zeytinyağı ilave edilir.
  • Sotelenmiş soğanlar,tuz ve su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
  • Etler pişene kadar kaynadıktan sonra önceden pişirilip soyulmuş kestaneler ilave edilir.
  • Zeedeçal da eklendikten sonra kapağı kapatılır
  • 10 dakika sonra tencerenin altı söndürülür.

Kestane Aşı Püf Noktası

Coğrafya yemek ilişkisi göz önüne alındığında Anadolu'da 18. yüzyıl başlarına kadar yemeklerde lezzetlendirici olarak domates, patates,patlıcan yerine meyvelerin büyük rol oynadığı görülmektedir. Her yemek bir hikayedir. Bursa'nın Kestane aşına bir göz atalım.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

SEDANURGÜÇLÜ
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Elbasan Tava
7000 Dakika
2-4 Kişilik
387 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Domates Soslu Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik
493 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Pancetta
25 Dakika
2-4 Kişilik
315 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.