Paylaş
- 306
- 1
- Kaydet
Kestane Aşı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kestane (fırında ön pişirme yapılmış, soyulmuş)
500 g. kuzu kuşbaşı
1 kg Arpacık soğan
50 g. Pınar Terayağı
20 ml zeytinyağı
2 g. zerdeçal
1 lt su
10 g. tuz
Kestane Aşı Nasıl Yapılır?
- 1Kestaneler fırında pişirilir ve soyulur.
- 2Arpacık soğanlar tereyağında sotelenir.
- 3Tencerede kuşbaşı etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- 4Etlerin üzerine zeytinyağı ilave edilir.
- 5Sotelenmiş soğanlar,tuz ve su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
- 6Etler pişene kadar kaynadıktan sonra önceden pişirilip soyulmuş kestaneler ilave edilir.
- 7Zeedeçal da eklendikten sonra kapağı kapatılır
- 810 dakika sonra tencerenin altı söndürülür.
Kestane Aşı Püf Noktası
Coğrafya yemek ilişkisi göz önüne alındığında Anadolu'da 18. yüzyıl başlarına kadar yemeklerde lezzetlendirici olarak domates, patates,patlıcan yerine meyvelerin büyük rol oynadığı görülmektedir. Her yemek bir hikayedir. Bursa'nın Kestane aşına bir göz atalım.
SEDANURGÜÇLÜ
Öğrenci
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




