Tarif

Kereviz Püreli Kuzu İncik

<p>Özel misafirler için "Kuzu İncik" tarifi</p>
120 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Kereviz Püreli Kuzu İncik
Paylaş
  • 305
  • 9
  • Kaydet

Kereviz Püreli Kuzu İncik Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g un
100 ml ayçiçek yağı
1 dal kereviz sapı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
2 adet arpacık soğan
1 adet cherry domates
2 dal taze kekik
350 g kuzu incik
1 adet kereviz (orta boy)
2 adet havuç
1 adet patates
25 ml Pınar Süt
Pınar

Kereviz Püreli Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

  • Etin her tarafı una bulanır. Unsuz hiçbir noktası kalmamalıdır.
  • Tavada ısıtılmış ayçiçek yağında unlanmış kuzu inciğin her tarafı kızartılır.
  • Bir tencere ya da tepsiye küçük küçük doğranmış soğan, soyulmuş arpacık soğan ve sarımsak, bir dal taze kekik, kereviz sapı, kalem şeritler halinde doğranmış havuç, defne yaprağı, tane karabiberler dizilir. Üzerine biraz tuz serpilir.
  • Yarım parmak kalınlığında su koyulur. Kuzu incik bu sebze ve baharatların üzerine yerleştirilir.
  • hava almayacak şekilde önce streç sonra folyo ile üzeri kapatılır.
  • 180 derece fırında 100-110 dakika pişirilir.
  • Diğer bir tarafta soyulmuş ve küçük küçük doğranmış kereviz, patates ve havuç bir tencereye alınır.
  • Üzerine gelecek, yani sebzeleri pişirecek kadar su ilave edilir ve sebzeler pişirilir.
  • Piştikten sonra püre haline getirilir. Süt, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile lezzetlendirilir.
  • Cherry domates tavada az Pınar Tereyağı ile şöyle bir çevrilir.
  • Fırında kuzu incik çıkarılır. Havuç, sarımsak, arpacık soğan ve tepsi dibinde kalan su bir kenara alınır.
  • Sebze püresi üzerine kuzu incik yerleştirilir. Chery domates, arpacık soğan, sarımsak ve şerit halindeki havuçlar eti kenarına koyulur.
  • kenara ayırdığımız etin suyu et ve garnitürlerin üzerinde gezindirilir.
  • en son taze kekik serpiştirilir ve servis edilir.

Kereviz Püreli Kuzu İncik Püf Noktası

Eti fırına atacağımız zaman tepsi ya da tencerenin ağzının tamamen kapalı olmasına dikkat etmeliyiz. Kuzu incik'e braising pişirme yöntemi uygulayacağız. Yani eti önce mühürleyeceğiz daha sonra kendi suyunda ağzı kapalı bir şekilde fırında pişireceğiz. Yanına da garnitür olarak kereviz püresi vereceğiz. Arzu edilirse püreye tereyağı ve rende kaşar ilavesi de yapılabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

LeventDemirçakmak
LeventDemirçakmak
Öğretim Görevlisi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Ayva Borani
50 Dakika
2-4 Kişilik
427 Görüntüleme
Adıyaman Tava
70 Dakika
2-4 Kişilik
354 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Izgara Bonfile
35 Dakika
2-4 Kişilik
365 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.