Tarif

Ayva Borani

<p>Ankara'nın yöresel tatlarından bir tarif...</p>
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere
Ayva Borani
Paylaş
  • 426
  • 9
  • Kaydet

Ayva Borani Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet ayva
250 g yağsız kuzu kuşbaşı et
30 g margarin
40 g toz şeker
5 g tuz
5 g nane
5-6 diş sarımsak
600 ml su

Ayva Borani Nasıl Yapılır?

  • Margarini derin bir tencerede eritin.
  • Kuşbaşı eti,şekeri ve tuzu ekleyerek kavurun.
  • 600 ml suyu ekleyerek 5 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın.
  • 9-10 eşit parçaya bölüp kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın.
  • 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra naneyi ekleyin.
  • 5 dakika sonra ateşten alıp servise hazırlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Izgara Bonfile
35 Dakika
2-4 Kişilik
363 Görüntüleme
LeventDemirçakmak
LeventDemirçakmak
Öğretim Görevlisi
Kereviz Püreli Kuzu İncik
120 Dakika
1 Kişilik
304 Görüntüleme
Adıyaman Tava
70 Dakika
2-4 Kişilik
354 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.