- Tarifler
- Etler
- Kırmızı Et
- Ayva Borani
Tarif
Ayva Borani
<p>Ankara'nın yöresel tatlarından bir tarif...</p>
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere

Paylaş
- 426
- 9
- Kaydet
Ayva Borani Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet ayva
250 g yağsız kuzu kuşbaşı et
30 g margarin
40 g toz şeker
5 g tuz
5 g nane
5-6 diş sarımsak
600 ml su
Ayva Borani Nasıl Yapılır?
- 1Margarini derin bir tencerede eritin.
- 2Kuşbaşı eti,şekeri ve tuzu ekleyerek kavurun.
- 3600 ml suyu ekleyerek 5 dakika kaynamaya bırakın.
- 4Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın.
- 59-10 eşit parçaya bölüp kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın.
- 610 dakika kadar daha pişirdikten sonra naneyi ekleyin.
- 75 dakika sonra ateşten alıp servise hazırlayın.
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



