- Tarifler
- Etler
- Kırmızı Et
- Adıyaman Tava
Tarif
Adıyaman Tava
<p>Adıyaman yöresel yemeği Adıyaman Tava tarifi</p>
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın

Paylaş
- 355
- 0
- Kaydet
Adıyaman Tava Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet domates
2 adet soğan
1 baş sarımsak
4 adet patates
4 adet patlıcan
2 adet sivri biber
400 g. kuşbaşı dana eti
25-50 g. kuyruk yağı
50 ml Zeytinyağı
5 g. kırmızı pul biber
Adıyaman Tava Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak fırın tepsisi içerisine soğan ve sarımsaklar doğranır.
- 2Daha sonra patates, sivri biber ve domatesler doğranıp ilave edilir.
- 3Sonra baharatlar ilave edilir.
- 4Patlıcanlar etle birlikte fırın tepsisinin en üstüne doğranıp ilave edilir ve kuyruk yağı tepsinin üzerine tek tek dizilir.
- 5Yağ eklenir fırına verilir ortalama 1.30 saate tava hazır.
Adıyaman Tava Püf Noktası
Baharat damak zevkine göre arttırılabilir.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



