Tarif

Adıyaman Tava

<p>Adıyaman yöresel yemeği Adıyaman Tava tarifi</p>
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Adıyaman Tava
Paylaş
  • 355
  • 0
  • Kaydet

Adıyaman Tava Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet domates
2 adet soğan
1 baş sarımsak
4 adet patates
4 adet patlıcan
2 adet sivri biber
400 g. kuşbaşı dana eti
25-50 g. kuyruk yağı
50 ml Zeytinyağı
5 g. kırmızı pul biber

Adıyaman Tava Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırın tepsisi içerisine soğan ve sarımsaklar doğranır.
  • Daha sonra patates, sivri biber ve domatesler doğranıp ilave edilir.
  • Sonra baharatlar ilave edilir.
  • Patlıcanlar etle birlikte fırın tepsisinin en üstüne doğranıp ilave edilir ve kuyruk yağı tepsinin üzerine tek tek dizilir.
  • Yağ eklenir fırına verilir ortalama 1.30 saate tava hazır.

Adıyaman Tava Püf Noktası

Baharat damak zevkine göre arttırılabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Ayva Borani
50 Dakika
2-4 Kişilik
427 Görüntüleme
LeventDemirçakmak
LeventDemirçakmak
Öğretim Görevlisi
Kereviz Püreli Kuzu İncik
120 Dakika
1 Kişilik
306 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Izgara Bonfile
35 Dakika
2-4 Kişilik
365 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.