- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Karides Güveç
Tarif
Karides Güveç
<p>Karidesin mükemmel lezzetini deneyimleyin</p>
35 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın
Paylaş
- 271
- 4
- Kaydet
Karides Güveç Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet Karides (küçük boy, ayıklanmış)
1 adet sivri biber
12 g. Pınar Tereyağı
2 diş sarımsak
1 adet orta boy domates
1 adet defne yaprağı
5 adet mantar (ince dilimlenmiş)
48 g. kaşar peyniri
30 g. su
0.25 g. taze kekik
1-2 g. Tuz
2-3 tane çekilmiş tane karabiber
Karides Güveç Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın.
- 2Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
- 3Ardından krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
- 4Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
- 5Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





