Tarif

Karides Güveç

<p>Karidesin mükemmel lezzetini deneyimleyin</p>
35 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın
Paylaş
  • 271
  • 4
  • Kaydet

Karides Güveç Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet Karides (küçük boy, ayıklanmış)
1 adet sivri biber
12 g. Pınar Tereyağı
60 g. Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 diş sarımsak
1 adet orta boy domates
1 adet defne yaprağı
5 adet mantar (ince dilimlenmiş)
48 g. kaşar peyniri
30 g. su
0.25 g. taze kekik
1-2 g. Tuz
2-3 tane çekilmiş tane karabiber

Karides Güveç Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın.
  • Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
  • Ardından krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
  • Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
Hamsi Kuşu
30 Dakika
2-4 Kişilik
462 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Beluga Havyarlı Buharda Levrek
35 Dakika
2-4 Kişilik
311 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.