Tarif

Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek

<p>Ege'den sofralarınza...</p>
35 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın
Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek
Paylaş
  • 271
  • 4
  • Kaydet

Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet deniz levreği
60 g. kurutulmuş şevketi bostan otu
60 g. taze şevketi bostan otu
60 g. toz anason
3 adet defne yaprağı
15 g. zerdeçal
10 g. tane karabiber
10 g. kaya tuzu
2 adet kuşkonmaz
2 adet bebek havuç
2 adet bebek salatalık
50 g. yoğurt
10 g. agar agar
10 ml rakı

Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek Nasıl Yapılır?

  • Levrekler Temizlenip Filetolari Düzgün Bir Biçimde Çıkarılır.
  • Defne Yaprağı, Toz Anason ve Kurutulmuş Şevketi Bostan Otu Yakmak Icin Bir Kaba Alınır.
  • Yanacak Kabın Üzerine Aliminyum Folyo Kapatılıp Kürdan Yardımı ile Küçük Delikler Açılır, Filetolar Üzerine Yerleştirilir, Üzeri Bir Kapak Kapatılıp 10 Dakika Beklenir.
  • Fümelemeyi Beklerken, Taze Şevketi Bostan Otunu ve Kuşkonmazı Rakı ile Birlikte Zeytinyağı, 5 Gram Tane Karabiber, 5 Gram Kaya Tuzuve 5 Gram Zerdeçal ile Öldürmeden HafifSotelenir.
  • Balıklar Zeytinyağı Sürülmüş Fırın Tepsisi ile 180 Derecede Isıtılmış Fırında Fileto Başı 5 Gram Zerdeçal Serpilerek 20 Dakika (Mümkün ise Buharda) Pişirilir.
  • Hazırladığımız Yatağı Tabağa Yerleştirdikten Sonra Filetolar Üstlerine Konur.
  • Yoğurt ve Agar Agar ile Hazırladığımız Yoğurt Köpüğünü Yatağın Etrafını Saracak Şekilde Kullanıp. Tabağın Diğer Yerlerine Levrek ile Birlikte Fırınladığımız Bebek Havuç ve Bebek Salatalıkların da Altına Yatak Yapılır. Salatalık ve Havuçlar Üstlerine Konur.
  • Öğüttüğümüz Tane Karabiber ve Kaya Tuzunu Üstlerine Serpip Servis Ederiz. Afiyet Olsun.

Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek Püf Noktası

Taze Şevketi Bostan Otunun Hafif Diri Bırakılması. Kullanacağımız Tarifte Rakının içerisinde ki Anason Oranının da Dikkate Alınması. Fümeleme Yaparken Otların Yakımı Esnasında Kokuların Balığa Geçişine Özen Gösterilmesi.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Bilal Furkan Bilgin
Bilal Furkan Bilgin
Chef de Partie
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Beluga Havyarlı Buharda Levrek
35 Dakika
2-4 Kişilik
311 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Somonlu Pizza
25 Dakika
2-4 Kişilik
245 Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
Hamsi Kuşu
30 Dakika
2-4 Kişilik
462 Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ebru TURPCU
· 19.03.2018

Enfess??