- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek
Tarif
Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek
<p>Ege'den sofralarınza...</p>
35 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın

Paylaş
- 271
- 4
- Kaydet
Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet deniz levreği
60 g. kurutulmuş şevketi bostan otu
60 g. taze şevketi bostan otu
60 g. toz anason
3 adet defne yaprağı
15 g. zerdeçal
10 g. tane karabiber
10 g. kaya tuzu
2 adet kuşkonmaz
2 adet bebek havuç
2 adet bebek salatalık
50 g. yoğurt
10 g. agar agar
10 ml rakı
Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek Nasıl Yapılır?
- 1Levrekler Temizlenip Filetolari Düzgün Bir Biçimde Çıkarılır.
- 2Defne Yaprağı, Toz Anason ve Kurutulmuş Şevketi Bostan Otu Yakmak Icin Bir Kaba Alınır.
- 3Yanacak Kabın Üzerine Aliminyum Folyo Kapatılıp Kürdan Yardımı ile Küçük Delikler Açılır, Filetolar Üzerine Yerleştirilir, Üzeri Bir Kapak Kapatılıp 10 Dakika Beklenir.
- 4Fümelemeyi Beklerken, Taze Şevketi Bostan Otunu ve Kuşkonmazı Rakı ile Birlikte Zeytinyağı, 5 Gram Tane Karabiber, 5 Gram Kaya Tuzuve 5 Gram Zerdeçal ile Öldürmeden HafifSotelenir.
- 5Balıklar Zeytinyağı Sürülmüş Fırın Tepsisi ile 180 Derecede Isıtılmış Fırında Fileto Başı 5 Gram Zerdeçal Serpilerek 20 Dakika (Mümkün ise Buharda) Pişirilir.
- 6Hazırladığımız Yatağı Tabağa Yerleştirdikten Sonra Filetolar Üstlerine Konur.
- 7Yoğurt ve Agar Agar ile Hazırladığımız Yoğurt Köpüğünü Yatağın Etrafını Saracak Şekilde Kullanıp. Tabağın Diğer Yerlerine Levrek ile Birlikte Fırınladığımız Bebek Havuç ve Bebek Salatalıkların da Altına Yatak Yapılır. Salatalık ve Havuçlar Üstlerine Konur.
- 8Öğüttüğümüz Tane Karabiber ve Kaya Tuzunu Üstlerine Serpip Servis Ederiz. Afiyet Olsun.
Şevketi Bostan Yatağında Anasonlu ve Yoğurt Köpüklü Füme Levrek Püf Noktası
Taze Şevketi Bostan Otunun Hafif Diri Bırakılması. Kullanacağımız Tarifte Rakının içerisinde ki Anason Oranının da Dikkate Alınması. Fümeleme Yaparken Otların Yakımı Esnasında Kokuların Balığa Geçişine Özen Gösterilmesi.
Bilal Furkan Bilgin
Chef de Partie
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?



