Tarif

Somonlu Pizza

<p>Somonlu Pizza tarifi ile somonun lezzeti pizzanıza renk katacak.</p>
25 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın
Somonlu Pizza
Paylaş
  • 246
  • 0
  • Kaydet

Somonlu Pizza Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
1/2 paket yaş maya
5 g (1 tatlı kaşığı) toz şeker
15-20 g (1/2 çay bardağı) ayçiçek yağı
75 g ılık su
1-2 g tuz
60-70 g Pınar Labne
Pınar
15-20 g Pınar Krema
1 adet kırmızı soğan
15 g kapari
7-8 adet yaprak roka
5 dal dereotu
5 dilim füme somon

Somonlu Pizza Nasıl Yapılır?

  • Bir hamur yoğurma kabına unu alın.
  • Üzerine tuz ve toz şeker serpin.
  • Ortasını havuz şeklinde açıp yaş mayayı koyun.
  • Yaş mayanın üzerine yağı dökün.
  • Ilık su dökerek sadece ortadaki malzemeleri maya eriyene kadar yoğurun.
  • Maya eridikten sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam edin.
  • Kıvamına göre ılık su ekleyerek yoğurun.
  • Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini streç film ile kapatın ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-30 dakika pişirin.
  • Pınar Krema ve Pınar Labne'yi bir kasede karıştırın, fırından çıkardığımız hamurun üzerine yayın.
  • Hamuru 5 dakika daha fırında pişirin.
  • Kırmızı soğanı halka doğrayın.
  • Rokaları elinizle koparın.
  • Dereotlarını ince ince doğrayın.
  • Fırından çıkan pizza hamurunun üzerine füme somonları dizin.
  • Üzerine kırmızı soğanı, roka yapraklarını ve kapariyi yerleştirin.
  • Taze dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Labne Dip Sos Eşliğinde Şişte Karides
289 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Kalamar Salatası
15 Dakika
2-4 Kişilik
301 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.