- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Somonlu Pizza
Tarif
Somonlu Pizza
<p>Somonlu Pizza tarifi ile somonun lezzeti pizzanıza renk katacak.</p>
25 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın

Paylaş
- 246
- 0
- Kaydet
Somonlu Pizza Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
1/2 paket yaş maya
5 g (1 tatlı kaşığı) toz şeker
15-20 g (1/2 çay bardağı) ayçiçek yağı
75 g ılık su
1-2 g tuz
15-20 g Pınar Krema
1 adet kırmızı soğan
15 g kapari
7-8 adet yaprak roka
5 dal dereotu
5 dilim füme somon
Somonlu Pizza Nasıl Yapılır?
- 1Bir hamur yoğurma kabına unu alın.
- 2Üzerine tuz ve toz şeker serpin.
- 3Ortasını havuz şeklinde açıp yaş mayayı koyun.
- 4Yaş mayanın üzerine yağı dökün.
- 5Ilık su dökerek sadece ortadaki malzemeleri maya eriyene kadar yoğurun.
- 6Maya eridikten sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam edin.
- 7Kıvamına göre ılık su ekleyerek yoğurun.
- 8Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini streç film ile kapatın ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
- 9Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-30 dakika pişirin.
- 10Pınar Krema ve Pınar Labne'yi bir kasede karıştırın, fırından çıkardığımız hamurun üzerine yayın.
- 11Hamuru 5 dakika daha fırında pişirin.
- 12Kırmızı soğanı halka doğrayın.
- 13Rokaları elinizle koparın.
- 14Dereotlarını ince ince doğrayın.
- 15Fırından çıkan pizza hamurunun üzerine füme somonları dizin.
- 16Üzerine kırmızı soğanı, roka yapraklarını ve kapariyi yerleştirin.
- 17Taze dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



