Paylaş
- 305
- 0
- Kaydet
Havuç Çorbası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet orta boyda havuç
32 g. un
1 ml Yeteri kadar tuz ve karabiber
420 g. su
Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?
- 1Önce havuçları güzelce yıkayarak, kabukları hafifçe kazıyın. Bunları orta büyüklükte parçalara doğrayarak, tencereye koyun.
- 2İçine çorba için kullanılacak 4,5 su bardağı suyu koyun ve ocakta kaynatmaya başlayın. Havuçlar yeteri kadar yumuşayınca, suyun içinden havuçları kevgirle çıkarın. Ancak suyu dökmeyin. Çorbayı bununla hazırlayacağız.
- 3Havuçları ister bir çatalla iyice ezin, isterseniz direkt rondodan geçirin. Püre haline gelince havuçları kenarda bekletin.
- 4Çorbayı pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. İçine tereyağını koyarak eritin. Unu koyarak kavurmaya başlayın.
- 5Ardından havuçları haşladığınız suyu tencereye dökün, havuç püresini de koyarak karıştırın. Çorba iyice özdeşleşinceye kadar karıştırmanız gerekir.
- 6Pürüzsüz bir kıvam alınca, içine tuzunu, karabiberini ve kremayı koyarak, birkaç dakika kadar kaynatın.
- 7Daha sonra kremalı havuç çorbasını ocaktan indirebilirsiniz. Çorba kaselerine alarak, üzerlerine dereotu koyarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorbalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





