Tarif

Havuç Çorbası

<p>İçinizi ısıtacak tatlı bir çorba</p>
35 Dakika
4-6 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Paylaş
  • 305
  • 0
  • Kaydet

Havuç Çorbası Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet orta boyda havuç
32 g. un
12 g. Pınar Tereyağı
Pınar
60 g. Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 ml Yeteri kadar tuz ve karabiber
420 g. su

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Önce havuçları güzelce yıkayarak, kabukları hafifçe kazıyın. Bunları orta büyüklükte parçalara doğrayarak, tencereye koyun.
  • İçine çorba için kullanılacak 4,5 su bardağı suyu koyun ve ocakta kaynatmaya başlayın. Havuçlar yeteri kadar yumuşayınca, suyun içinden havuçları kevgirle çıkarın. Ancak suyu dökmeyin. Çorbayı bununla hazırlayacağız.
  • Havuçları ister bir çatalla iyice ezin, isterseniz direkt rondodan geçirin. Püre haline gelince havuçları kenarda bekletin.
  • Çorbayı pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. İçine tereyağını koyarak eritin. Unu koyarak kavurmaya başlayın.
  • Ardından havuçları haşladığınız suyu tencereye dökün, havuç püresini de koyarak karıştırın. Çorba iyice özdeşleşinceye kadar karıştırmanız gerekir.
  • Pürüzsüz bir kıvam alınca, içine tuzunu, karabiberini ve kremayı koyarak, birkaç dakika kadar kaynatın.
  • Daha sonra kremalı havuç çorbasını ocaktan indirebilirsiniz. Çorba kaselerine alarak, üzerlerine dereotu koyarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorbalar

Özgenur Bengisu
Özgenur Bengisu
Fotoğrafçı
Kerevizli Mercimek Çorbası
30 Dakika
6-8 Kişilik
289 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Domates Çorbası
10 Dakika
2-4 Kişilik
523 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ekşi Kremalı Buğday Çorbası
418 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.