- Tarifler
- Pilavlar ve Rissottolar
- Hamsili Pilav
Tarif
Hamsili Pilav
<p>Hamsili Pilav Tarifi</p>
50 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Fırın

Paylaş
- 336
- 6
- Kaydet
Hamsili Pilav Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g. hamsi
1 adet kuru soğan
25 g. çam fıstığı
200 g. pirinç
40 g. kuş üzümü
400 oz sıcak su
100 oz zeytinyağı
1 oz kuru nane
1/2 adet dereotu
10 g. mısır unu
5 g. karabiber
5 g. tuz
Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci ve sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ayrı ayrı kaplarda sıcak suya basın.
- 2Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. İyice yıkayıp, sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
- 3Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, soğanlar yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika soteleyin.
- 4Çam fıstıklarını ekleyip, arada karıştırmaya devam ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
- 5Pirinci süzüp, nişastalı suyu gidene kadar yıkayın ve süzün.
- 6Tencereye pirinci alın. Tuz ve karabiber serpip, birkaç kez karıştırın. Kuru nane ve süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyip, karıştırın ve sıcak suyu ilave edin.
- 7Karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısıp, pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
- 8Pilavınız pişerken, fırın kabının dibini yağlayın, mısır ununun yarısını serpiştirin. Kabın dibini, derileri altta kalacak şekilde hamsilerle kaplayın.
- 9Pilavınızı ateşten alın. İncecik kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Bekletmeden kapta bulunan hamsilerin üstüne yayıp, bir kaşık yardımıyla düzeltin.
- 10Kalan hamsileri, derileri üstte kalacak şekilde pilavın üstüne dizerek, pilavı kaplayın.
- 11Hamsilerin üzerine kalan mısır ununu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamsilerin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- 12Fırından çıkardığınız hamsili pilavı, 5-10 dakika oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Hamsili Pilav Püf Noktası
Hamsiler satın alınırken taze olmasına dikkat edilmelidir. Fırın mutlaka önceden ısıtılmalıdır.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilavlar ve Rissottolar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



