- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Hamsi Kuşu
Tarif
Hamsi Kuşu
<p>Balık sofralarınız için efsane bir Hamsi Kuşu tarifi.</p>
30 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Tava

Paylaş
- 461
- 2
- Kaydet
Hamsi Kuşu Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hamsi ( İri )
30 g maydanoz ( 1/2 demet )
20 g taze soğan (yeşil kısımları)(1/2 demet)
1 adet kuru soğan (orta boy)
10 g mısır unu
5 g nane
2 g tuz
1 g çekilmiş tane karabiber
3 adet yumurta
60 g mısır unu
130 g ayçiçek yağı
Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır?
- 1Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp, fazla sularını alın.
- 2Taze soğan, maydanoz yapraklarını ve kuru soğanı incecik kıyın.
- 3Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz veçekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
- 4Fileto haline gelen hamsilerden birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp, diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsiyi birbirine yapıştırın.
- 5Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya, ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. İsteğe göre ızgara üzerinde ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin.
Hamsi Kuşu Püf Noktası
**Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin.
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



