Tarif

Hamsi Kuşu

<p>Balık sofralarınız için efsane bir Hamsi Kuşu tarifi.</p>
30 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Tava
Hamsi Kuşu
Paylaş
  • 461
  • 2
  • Kaydet

Hamsi Kuşu Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hamsi ( İri )
30 g maydanoz ( 1/2 demet )
20 g taze soğan (yeşil kısımları)(1/2 demet)
1 adet kuru soğan (orta boy)
10 g mısır unu
5 g nane
2 g tuz
1 g çekilmiş tane karabiber
3 adet yumurta
60 g mısır unu
130 g ayçiçek yağı

Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır?

  • Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp, fazla sularını alın.
  • Taze soğan, maydanoz yapraklarını ve kuru soğanı incecik kıyın.
  • Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz veçekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
  • Fileto haline gelen hamsilerden birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp, diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsiyi birbirine yapıştırın.
  • Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya, ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. İsteğe göre ızgara üzerinde ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin.

Hamsi Kuşu Püf Noktası

**Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Beluga Havyarlı Buharda Levrek
35 Dakika
2-4 Kişilik
311 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Karides Güveç
35 Dakika
2-4 Kişilik
270 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.