Tarif

Lakerda

<p>Balık sofralarının vazgeçilmez meze tarifi</p>
150 Dakika
6-8 Kişilik
Balık
Pişirilmez
Lakerda
Paylaş
  • 396
  • 2
  • Kaydet

Lakerda Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 g kaya tuzu veya iri çekilmiş tuz
4 adet defne yaprağı
10 g tane karabiber
2 kg torik

Lakerda Nasıl Yapılır?

  • Balığın kafası, yanlardaki ve sırtındaki yüzgeçleri ve yumurtladığı kısmı kestikten sonra kuyruğun başlangıcından 3-4 santim içeriden girerek kesin. Böylece balığın sadece gövdesi kalacaktır.
  • Kalan gövde kısmı 6-7 santimlik dilimler halinde doğrayın ve iç organları alın. İlk işlemi gören balıkları soğuk suda kandan arındırmak için 4-5 dakika kadar dinlendirin.
  • Bir fırça ile içlerini fırçalayın ve kalabilecek iç parçaları temizleyin.
  • İnce ve uzun bir süpürge çöpüyle ilikleri çıkarın ve balıkları ikinci suyuna alarak kanı çıkması için dinlenmeye bırakın.
  • 2-3 saat arayla neredeyse tamamen temizlenene ve kan çıkmayıncaya kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Bir tepsiye tuzuyayın, parçaları bu tuza iyice bulayın ve kapaklı bir kap içine parçaları, defne yapraklarını ve tane karabiberleri alarak kapağını kapatın.
  • Buzdolabında 20-25 gün kadar bekletin.
  • Derisini ve kılçığını aldığınız lakerdaları dilimlenmiş kırmızı soğan ile servis yapın.

Lakerda Püf Noktası

**Lakerda Torik balığından yapılmaktadır. Palamut balığından da yapılabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Sütlü Balık
40 Dakika
2-4 Kişilik
247 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Bezelye Püreli Somon Tava
30 Dakika
2-4 Kişilik
269 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Karides Güveç
35 Dakika
2-4 Kişilik
270 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.