Tarif
Lakerda
<p>Balık sofralarının vazgeçilmez meze tarifi</p>
150 Dakika
6-8 Kişilik
Balık
Pişirilmez

Paylaş
- 396
- 2
- Kaydet
Lakerda Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 g kaya tuzu veya iri çekilmiş tuz
4 adet defne yaprağı
10 g tane karabiber
2 kg torik
Lakerda Nasıl Yapılır?
- 1Balığın kafası, yanlardaki ve sırtındaki yüzgeçleri ve yumurtladığı kısmı kestikten sonra kuyruğun başlangıcından 3-4 santim içeriden girerek kesin. Böylece balığın sadece gövdesi kalacaktır.
- 2Kalan gövde kısmı 6-7 santimlik dilimler halinde doğrayın ve iç organları alın. İlk işlemi gören balıkları soğuk suda kandan arındırmak için 4-5 dakika kadar dinlendirin.
- 3Bir fırça ile içlerini fırçalayın ve kalabilecek iç parçaları temizleyin.
- 4İnce ve uzun bir süpürge çöpüyle ilikleri çıkarın ve balıkları ikinci suyuna alarak kanı çıkması için dinlenmeye bırakın.
- 52-3 saat arayla neredeyse tamamen temizlenene ve kan çıkmayıncaya kadar bu işlemi tekrarlayın.
- 6Bir tepsiye tuzuyayın, parçaları bu tuza iyice bulayın ve kapaklı bir kap içine parçaları, defne yapraklarını ve tane karabiberleri alarak kapağını kapatın.
- 7Buzdolabında 20-25 gün kadar bekletin.
- 8Derisini ve kılçığını aldığınız lakerdaları dilimlenmiş kırmızı soğan ile servis yapın.
Lakerda Püf Noktası
**Lakerda Torik balığından yapılmaktadır. Palamut balığından da yapılabilir.
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



