- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Bezelye Püreli Somon Tava
Tarif
Bezelye Püreli Somon Tava
<p>Balık dostları için farklı bir damak tadı tarifi olan Bezelye Püreli Somon Tava önerimizdir.</p>
30 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Tava

Paylaş
- 268
- 4
- Kaydet
Bezelye Püreli Somon Tava Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g somon fileto
1 diş sarımsak
2 dal taze kekik
180 g dondurulmuş bezelye
1 adet limon
20 g zeytinyağ
4 g tuz
Bezelye Püreli Somon Tava Nasıl Yapılır?
- 1Tavaya zeytinyağı ve sarımsağı ve kekiğikoyun ısıkateşk’tesarımsağın tüm aromasını yağa bırakmasına yardımcı olun somunu daha lezzetli kılacaktır.
- 2Sarımsağı içerisinden alın ve tuzladığınız somon dilimlerini sıcak tavaya bırakın.
- 3Dış kısmı kızardıktan sonra ısıyı düşürün ve iki tarafını güzelce pişirin.
- 4Dondurulmuş bezelyeleri küçük bir tencerenin içine alın içerisine sıcak su ilave edin ve pişirin.
- 5Pişen bezelyeleri blender kabının içine alın ve içerisine tuz ve tereyağ ekleyin ve robotu çalıştırın.
- 6Püre hazır olduktan sonra limon kabuğu ile lezzetlendirip somonunuz ile servis edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



