- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Soslu Mezgit
Tarif
Soslu Mezgit
<p>Pratik sebzeli sosuyla lezzetli bir mezgit tarifi.</p>
40 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Kızartma

Paylaş
- 280
- 1
- Kaydet
Soslu Mezgit Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 ml elma sirkesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1-2 g taze kekik
1-2 g taze tarhun
1-2 g kaya tuzu
1-2 g karabiber
Soslu Mezgit Nasıl Yapılır?
- 1Soğanı ve sarımsağı incecik kıyın ve bir sos kabına alın.
- 2Üzerine kaya tuzu, karabiber, tarhun, taze kekik ve sirkeyi ilave edin ve orta hararette pişmeye bırakın.
- 3Sos kıvamına gelince bir süzgeç yardımı ile süzün.
- 4Süzdüğünüz kısma önce iki parça halinde Pınar tereyağını mutlaka karıştırarak yedirin ve sonrada ağır ağır ve karıştırarak Pınar Ekşi Krema’yı ekleyin.
- 5Bu esnada ızgarada yada yanmaz tavada Pınar Mezgit Filetoları istediğiniz ölçüde pişirin.
- 6Servis tabağına sebzeleri yerleştirip tabağa Pınar Mezgit Filetoları ilave edin.
- 7Hazır olan Pınar Ekşi Kremalı sosu da ekleyip servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



