- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Fırında Levrek
Tarif
Fırında Levrek
<p>Denizden gelen lezzet</p>
40 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın
Paylaş
- 259
- 4
- Kaydet
Fırında Levrek Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet levrek
2 adet patates
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet soğan ( orta boy )
4 diş sarımsak
100 g. kaşar
Fırında Levrek Nasıl Yapılır?
- 1Soğan ve biberleri jülyen olarak doğrayın.
- 2Az yağ ile bütün sarımsaklar da ilave edilerek sote yapın.
- 3Fırın tepsisine fırın kağıdı yayıp, sote olarak hazırladığımız harcı tepsiye yayıp üzerine ikiye bölünmüş kılçıkları çıkarılmış levrekleri yerleştirin.
- 4Kıyılarına dörde bölünmüş patatesleri yerleştirip yemeğin üzeri de fırın kağıdı ile kapatılıp kıyılarını sıkıştırın.
- 525 dk açılmadan piştikten sonra üzerini açıp 1 kutu krema ile 5 dk daha pişirin.
- 6İsteğe göre fırından çıkartmadan önce kaşarları rendeleyip balıkların üzerine yayıp 1-2 dk daha erimesi için fırında tutun.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





