Tarif

Sütlü Balık

<p>Ege bölgesinin vazgeçilmez lezzeti...</p>
40 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın
Sütlü Balık
Paylaş
  • 246
  • 6
  • Kaydet

Sütlü Balık Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g un
800 g levrek fileto
100 g Pınar Kaşar peyniri
Pınar
40 g Pınar tereyağı
Pınar
100 g Margarin yağ
10 g tuz
250 g Pınar Süt
Pınar

Sütlü Balık Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sos için; margarin yağı ve zeytinyağı karıştırılarak eritilir. İçine un ilave edilerek kavrulur. Üzerine sıcak süt ve bir miktar tuz ilave edilerek sürekli karıştırılıp lapa kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Balık temizlendikten sonra 15 dakika kadar suda haşlanır
  • Haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suyun içinde bekletilerek, derisinden ve kılçıklarından arındırılır.
  • Daha önceden hazırlanmış olan başamel sosu, güveç bir tabağa yayılır
  • Sosun üzerine balık filetolar ilave edilir. Kalan sos ile balık filetolarının üzeri kapatılır
  • Rendelenmiş kaşar peyniri başamel sosun üzerine serpilir.
  • 10 dakika pişirilmek üzere fırına verilir.

Sütlü Balık Püf Noktası

Balık fileto için diğer balık çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Kalamar Salatası
15 Dakika
2-4 Kişilik
299 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Karides Güveç
35 Dakika
2-4 Kişilik
270 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ekşi Kremalı Fırın Somon
10 Dakika
2-4 Kişilik
312 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.