- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Sütlü Balık
Tarif
Sütlü Balık
<p>Ege bölgesinin vazgeçilmez lezzeti...</p>
40 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Fırın

Paylaş
- 246
- 6
- Kaydet
Sütlü Balık Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g un
800 g levrek fileto
100 g Margarin yağ
10 g tuz
Sütlü Balık Nasıl Yapılır?
- 1Beşamel sos için; margarin yağı ve zeytinyağı karıştırılarak eritilir. İçine un ilave edilerek kavrulur. Üzerine sıcak süt ve bir miktar tuz ilave edilerek sürekli karıştırılıp lapa kıvamına gelene kadar pişirilir.
- 2Balık temizlendikten sonra 15 dakika kadar suda haşlanır
- 3Haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suyun içinde bekletilerek, derisinden ve kılçıklarından arındırılır.
- 4Daha önceden hazırlanmış olan başamel sosu, güveç bir tabağa yayılır
- 5Sosun üzerine balık filetolar ilave edilir. Kalan sos ile balık filetolarının üzeri kapatılır
- 6Rendelenmiş kaşar peyniri başamel sosun üzerine serpilir.
- 710 dakika pişirilmek üzere fırına verilir.
Sütlü Balık Püf Noktası
Balık fileto için diğer balık çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



