Tarif

Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma

<p>Tayland Mutfağı'ndan bir reçete.</p>
30 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Kızartma
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma
Paylaş
  • 275
  • 1
  • Kaydet

Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet mırlan fileto (veya mezgit)
30 g. un
1 adet yumurta
50 g. panko
180 ml soya sosu
180 ml su
2 g. zencefil
4 diş sarımsak
2 adet arnavut biberi
1 adet meksika biberi
4 g. taze kişniş
10 g. şeker
15 ml sirke
4 g. kuru reyhan
1/2 adet yeşil elma

Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Nasıl Yapılır?

  • Soya sosu, su, şeker ve sirkeyi bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
  • Zencefili püre haline getirin. Sarımsak ve Meksika biberini brunoise, Arnavut biberini slice doğrayın ve kalan diğer malzemelerle birlikte soya sosu karışımının içerisine ekleyin. Ağzını kapatın ve oda sıcaklığına getirin.
  • Un, çırptığınız yumurta ve pankoyu ayrı kaplara koyun. balığı önce una, sonra yumurtaya, sonra pankoya bulayın ve altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • İnce dilimlediğiniz elma ve acılı soya dip ile servis edin.

Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Püf Noktası

Hazırladığınız Dip Sosun bir kısmını ayırıp kalan kısmıyla balığı 30-45dk. marine ederseniz çok daha lezzetli bir balık elde edersiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

NumanCoşkun
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Sütlü Balık
40 Dakika
2-4 Kişilik
247 Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
Hamsi Kuşu
30 Dakika
2-4 Kişilik
462 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.