- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma
Tarif
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma
<p>Tayland Mutfağı'ndan bir reçete.</p>
30 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Kızartma

Paylaş
- 275
- 1
- Kaydet
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet mırlan fileto (veya mezgit)
30 g. un
1 adet yumurta
50 g. panko
180 ml soya sosu
180 ml su
2 g. zencefil
4 diş sarımsak
2 adet arnavut biberi
1 adet meksika biberi
4 g. taze kişniş
10 g. şeker
15 ml sirke
4 g. kuru reyhan
1/2 adet yeşil elma
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Nasıl Yapılır?
- 1Soya sosu, su, şeker ve sirkeyi bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
- 2Zencefili püre haline getirin. Sarımsak ve Meksika biberini brunoise, Arnavut biberini slice doğrayın ve kalan diğer malzemelerle birlikte soya sosu karışımının içerisine ekleyin. Ağzını kapatın ve oda sıcaklığına getirin.
- 3Un, çırptığınız yumurta ve pankoyu ayrı kaplara koyun. balığı önce una, sonra yumurtaya, sonra pankoya bulayın ve altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- 4İnce dilimlediğiniz elma ve acılı soya dip ile servis edin.
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Püf Noktası
Hazırladığınız Dip Sosun bir kısmını ayırıp kalan kısmıyla balığı 30-45dk. marine ederseniz çok daha lezzetli bir balık elde edersiniz.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



