Paylaş
- 315
- 2
- Kaydet
Keşkül Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 g. süt
50 g. pirinç unu
140 g. badem
150 g. toz şeker
32 g. nişasta
1 paket şekerli vanilin
Keşkül Nasıl Yapılır?
- 1Bademleri sıcak suyun içine koyup 5dk kadar bekletin.
- 2Ardından sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
- 38-10 adet kadar badem ayırdıktan sonra ince olacak şekilde kıyın.
- 4Sütü tencereye dökün.
- 5Üzerine pirinç unu, badem, şeker koyup iyice karıştırın.
- 6Ardından ocağın altını açıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra az suda erittiğiniz nişastayı yavaşça tencereye ekleyip hızlıca karıştırın.
- 72 dk sonra kremayı ekleyip karıştırın.
- 82-3 dk sonra tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın.
- 9Sıcak olarak kaselere paylaştırın.
- 10Ilımaya başladıktan sonra üzerine bademleri koyun.
- 11Buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





