Tarif

Keşkül

<p>Anadolunun eşsiz lezzeti</p>
35 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Paylaş
  • 315
  • 2
  • Kaydet

Keşkül Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 g. süt
50 g. pirinç unu
140 g. badem
150 g. toz şeker
32 g. nişasta
200 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 paket şekerli vanilin

Keşkül Nasıl Yapılır?

  • Bademleri sıcak suyun içine koyup 5dk kadar bekletin.
  • Ardından sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
  • 8-10 adet kadar badem ayırdıktan sonra ince olacak şekilde kıyın.
  • Sütü tencereye dökün.
  • Üzerine pirinç unu, badem, şeker koyup iyice karıştırın.
  • Ardından ocağın altını açıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra az suda erittiğiniz nişastayı yavaşça tencereye ekleyip hızlıca karıştırın.
  • 2 dk sonra kremayı ekleyip karıştırın.
  • 2-3 dk sonra tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın.
  • Sıcak olarak kaselere paylaştırın.
  • Ilımaya başladıktan sonra üzerine bademleri koyun.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Susamlı Tahinli Kurabiye
20 Dakika
10-12 Kişilik
321 Görüntüleme
Şinasi Özmen
Şinasi Özmen
Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Kabak Tatlısı
30 Dakika
2-4 Kişilik
347 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
2-4 Kişilik
299 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.