- Tarifler
- Makarnalar
- Fettuccine Alfredo
Tarif
Fettuccine Alfredo
<p>İtalya sokaklarında buram buram kokan eşsiz Fettuccine Alfredo tarifi sizlerle...</p>
15 Dakika
2-4 Kişilik
Makarnalar
Tencere
Paylaş
- 832
- 9
- Kaydet
Fettuccine Alfredo Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket yumurtalı Fettuccine makarna
300 g tavuk göğsü
100 g mantar
3 diş sarımsak
1/4 demet fesleğen
50 g parmesan peyniri
4 g taze çekilmiş tane karabiber
4 g tuz
Fettuccine Alfredo Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir tencerede zeytinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuccine makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın.
- 2Makarnanın sosu için; üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin.
- 3Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin.
- 4Tereyağını derin bir sos tavasında kızdırın. Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın.
- 5Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.
- 6Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
- 7Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Alpcan Aydın
CTO at Atolye15
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?





