- Tarifler
- Makarnalar
- Mantarlı Tagletelli
Tarif
Mantarlı Tagletelli
<p>Eşsiz italyan lezzeti</p>
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarnalar
Tencere
Paylaş
- 329
- 2
- Kaydet
Mantarlı Tagletelli Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket makarna
1 adet soğan
240 g. rende kaşar peynir
1 diş sarımsak
6-8 adet mantar
4-5 dal taze kekik
1-2 g. tuz
1-2 g. karabiber
Mantarlı Tagletelli Nasıl Yapılır?
- 1Kremalı mantar soslu makarna hazırlamak için; kaynayan suya makarnaları ilave edin, üzerine tuz ekleyin. Ara ara makarnamızı karıştırarak pişmeye bırakın.
- 2Bir tencereye sıvı yağ dökün. Soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları tavaya ilave edin ve soteleyin.
- 3Mantarları da ince ince doğradıktan sonra tavaya ekleyin. Kremayı ilave edin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- 4Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiberle tatlandırın.
- 5Makarna tarifimizin bu aşamasında pişen makarnaları süzüyoruz.
- 6Sosun üzerine rende kaşar peynir ekledikten sonra, süzülen makarnayı da sosa ekleyip 1 – 2 dakika sosla birlikte pişirin.
- 7Kremalı mantar soslu makarnayı servis tabağına alın. Üzerine biraz daha rende kaşar peyniri serpin. En üste de kekik yapraklarını yerleştirerek tabağımızı süsleyin.
- 8Sürpriz misafirleriniz için kolayca hazırlanan ve damaklarda harikalar yaratacak enfes bir tarif. Leziz kremalı mantar soslu makarnamız hazır. Afiyet olsun!
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarnalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





