- Tarifler
- Makarnalar
- Cevizli Erişte
Tarif
Cevizli Erişte
<p>Anadolu lezzetlerini enfes Cevizli Erişte tarifi ile yaşatmaya devam ediyoruz.</p>
15 Dakika
2-4 Kişilik
Makarnalar
Tava

Paylaş
- 310
- 0
- Kaydet
Cevizli Erişte Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Cevizli Erişte Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencereye tereyağı koyup koyu renge gelene kadar ateşte bekletiyoruz, ardından erişteyi ekleyip bir süre kavuruyoruz.
- 2Koyu renk alıncaya kadar devam ediyoruz.
- 3Sonrasında üstünü kapatacak kadar sıcak su ekleyip, kapağını kapatıp 10 dakika kadar suyu çekene kadar pişirmeye bırakıyoruz
- 4Erişteler pişerken diğer tarafta küçük bir tavanın içerisinde 1 yemek kaşığı tereyağ eritip doğranmış cevizler ile birlikte kavuruyoruz.
- 5Ve mutlu son bu iki arkadaşı birbirine karıştırıp servis ediyoruz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarnalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



